Jagoda kamczacka w proszku doskonałej jakości, nadaje żywy kolor i wspaniały smak wyrobom cukierniczym. Idealnie nadaje się do sporządzania kremów, polew do ciast, lodów, deserów. Wystarczy użyć tylko 2-5% proszku, aby uzyskać piękny kolor i smak.
Produkowany jest z dojrzałych owoców jagody kamczackiej, najwyższej jakości, po 3 krotnym sortowaniu. Stosujemy suszenie w niskiej temperaturze, aby najlepiej zachować intensywny kolor, bogaty smak i składniki odżywcze. Owoce są 10-krotnie zagęszczane podczas suszenia, a następnie mielone na frakcję 0-1mm.
Składniki: 100% jagoda kamczacka suszona, zmielona.
Proszek jest naturalny, bez dodatku konserwantów. Produkt mocno higroskopijny - należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Możliwe grudki znikające pod naciskiem dłoni.
Certyfikaty: HACCP, FSSC22000
Badania mikrobiologiczne: Ogólna liczba drobnoustrojów <1000 g, Gronkowce koagulazododatnie, Enterobacteriaceae <10 / g, Salmonella - ujemna w 25 g, Drożdże max. 500 / g, Pleśnie max. 500 / g
Produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie
Produkt badany wykrywaczem metali: metale ferromagnetyczne (1,5 mm), stal nierdzewna (2,0 mm), metale kolorowe (1,5 mm).
Promieniowanie: Produkt nie został poddany promieniowaniu jonizującemu.
Alergeny: Dostępne szczegółowe informacje, produkt nie zawiera alergenów, brak alergenów obecnych na tej samej linii produkcyjnej.
Data ważności: 22.04.2024 r.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Nutracevit Sp. z o.o., Ul. Giewont 38A, 92-116 Łódź, Polska