Jadłonomia Kuchnia roślinna 100 przepisów nie tylko dla wegan (okładka twarda)
EAN: 9788363696351
Autor: Marta Dymek
Wydawnictwo: Dwie Siostry
Oprawa: twarda
Format: 17 x 21,5 cm
Strony: 282
Pierwsza książka kucharska twórczyni „Jadłonomii” – najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej. Wydanie w zmniejszonym, poręcznym formacie.Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia?Do czego wykorzystać natkę marchewki?Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół?Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w książce Marty Dymek – znanej z programu „Dzień Dobry TVN” autorki „Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013.Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.