Szarańcza - szczególnie pieczona lub smażona w głębokim tłuszczu - to absolutny klasyk w kuchni owadów. Bardzo smaczna w połączeniu z olejem arachidowym, chili i czosnkiem - lekko posolona. Dla tych, którzy wolą, aby smak był słodki, wystarczy podgrzać w lukrze i obrócić kilka razy. Otrzymasz wtedy chrupiące „karmelowe postrachy”, których smak przypomina prażone migdały.
Występujące kości i skrzydła należy usunąć przed spożyciem!
Liofilizacja daje pełnowartościowy, bardzo lekki produkt, który został przygotowany bez dodatków konserwujących. Podczas przygotowywania z użyciem wody/wywaru lub wcześniejszego marynowania, owady ponownie wchłaniają płyn i odzyskują prawie pierwotną wagę - około trzy razy więcej. Wystarczy również wyjąć go bezpośrednio z opakowania, upiec i oblać, na przykład, płynną polewą czekoladową.
Nasze „owady przekąskowe” są specjalnie hodowane w celu spożycia przez ludzi, a hodowla, karmienie i dalsze przetwarzanie są odpowiednio certyfikowane i stale sprawdzane
Nie przetwarzamy owadów karmowych ze sklepów zoologicznych!
Do produkcji użyto wyłącznie owadów wyhodowanych w krajach Unii Europejskiej!
Nasze owady karmione są wyłącznie produktami roślinnymi bez GMO!
Zawartość:
Próbna porcja ( ok. 5 szt. ) dużych owadów (Locusta migratoria) - liofilizowana. (Szklana rurka ma długość około 16 cm i w razie potrzeby może być ponownie zamknięta zakrętką ).
Wyprodukowano dla:
Folke Dammann - SNACK-INSECTS - Heideblock 6 - 21514 Witzeeze
Wartości odżywcze na 100 gramów:
Energia: 525 kcal / 2200 KJ
tłuszcze: 31,6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 11,9 g
węglowodany: 1,6 g
w tym cukry: 0,8 g
błonnik: 6,5 g
białko: 56,3 g
sól: 0,4 g
Przechowywanie:
Przechowywać w chłodnym, suchym, ciemnym i miejscu.
UWAGA: Podgrzej przed zjedzeniem. Oderwij skrzydła i nogi.
UWAGA: W przypadku alergii na skorupiaki lub kurz domowy istnieje również możliwość alergii na owady spożywcze! Może zawierać gluten.
* Owady na przykład smaż na patelni lub podgrzej w piekarniku (czas gotowania: 15 minut w temperaturze 120 ° C). Następnie dopraw do smaku przyprawami lub podawaj jako słodki wariant z czekoladą lub karmelem.