Smakują bardzo dobrze na słodko w połączeniu z czekoladą, ale także z przyprawami, takimi jak papryka lub curry jako pikantna przekąska. Podstawowy smak jest lekko orzechowy, porównywalny do nasion słonecznika. Dzięki temu nasze owady można łatwo przygotować z dowolnym daniem.
Liofilizacja daje pełnowartościowy, bardzo lekki produkt, który został przygotowany bez dodatków konserwujących. Podczas przygotowywania z użyciem wody/wywaru lub wcześniejszego marynowania, larwy chrząszcza ponownie wchłaniają płyn i odzyskują prawie pierwotną wagę. Wystarczy również wyjąć go bezpośrednio z opakowania, upiec i oblać, na przykład, płynną polewą czekoladową.
Nasze „owady przekąskowe” są specjalnie hodowane w celu spożycia przez ludzi, a hodowla, karmienie i dalsze przetwarzanie są odpowiednio certyfikowane i stale sprawdzane
Nie przetwarzamy owadów karmowych ze sklepów zoologicznych!
Do produkcji użyto wyłącznie owadów wyhodowanych w krajach Unii Europejskiej!
Nasze owady karmione są wyłącznie produktami roślinnymi bez GMO!
Zawartość:
Próbna porcja ( około 4 g ) larw mącznika młynarka (Tenebrio molitor) - liofilizowana. (Szklana rurka ma długość około 16 cm i w razie potrzeby może być ponownie zamknięta zakrętką ).
Wyprodukowano dla:
Folke Dammann - SNACK-INSECTS - Heideblock 6 - 21514 Witzeeze
Wartości odżywcze na 100 gramów:
Energia: 510 kcal / 2135 KJ
Tłuszcze: 29,4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 7,1 g
węglowodany: 5,9 g
w tym cukier: 0,9 g
błonnik: 5,0 g
białko: 54,1
sól: 0,5 g
Przechowywanie:
Przechowywać w chłodnym, suchym, ciemnym i miejscu.
UWAGA: Podgrzej przed zjedzeniem.
UWAGA: W przypadku alergii na skorupiaki lub kurz domowy istnieje również możliwość alergii na mącznika młynarka i inne owady spożywcze! Może zawierać gluten.
* Owady na przykład smaż na patelni lub podgrzej w piekarniku (czas gotowania: 15 minut w temperaturze 120 ° C). Następnie dopraw do smaku przyprawami lub podawaj jako słodki wariant z czekoladą lub karmelem.