Jedna z najbardziej klasycznych herbat aromatyzowanych. Cynamon jest dominujący w tej propozycji ale dzięki małym kostkom liofilizowanego jabłka jego aromat został przełamany i jako całość jest dobrze zbilansowana. To bez wątpienia fantastyczny dodatek do szarlotki lub innych deserów, w których dominują nuty cynamonu czy też jabłka.
Składniki: herbata czarna liściasta, kawałki cynamonu, jabłko, saflor (krokosz barwierski), aromat
Sposób zaparzania:
- Ilość herbaty: łyżeczka na filiżankę.
- Temperatura wody: ok. 95°C.
- Czas parzenia: 3-5 min.
- Ilość parzeń: raz.
Wszystkie nasze herbaty są pakowane w eleganckie i szczelne opakowania strunowe Doypack, które pozwalają cieszyć się smakiem i aromatem herbaty przez długi czas. Dzięki dodatkowemu zabezpieczeniu w postaci zgrzania i zamknięciu strunowemu, opakowania chronią herbaty przed wilgocią, powietrzem i promieniami słonecznymi, a jednocześnie pozwalają na wielokrotne zamykanie i otwieranie produktu.
Na każdym opakowaniu znajduje się etykieta z informacjami o nazwie herbaty, składzie, pochodzeniu, sposobie użycia, terminie przydatności oraz wadze netto. Opakowania są bardzo estetyczne i praktyczne, a zamknięcie strunowe zapobiega rozsypaniu produktu. Wysoka barierowość i nieprzezroczystość opakowań to dodatkowe zalety, które gwarantują ochronę herbaty przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi.
Dzięki naszym opakowaniom, herbaty są zawsze świeże i gotowe do degustacji. Dodatkowo, wygodny kształt opakowań ułatwia przechowywanie i pakowanie na podróż.