Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 1170,81 zł
- Nagrzewnica elektryczna termowentylator Stanley STN9000
- 1180,80 zł z dostawą
- 689,00 zł
- Grzejnik elektryczny ROYAL Slim 150/53 ANTYK
- 702,99 zł z dostawą
- 113,53 zł
- Podgrzewacz elektryczny NOVEEN IWH150
- darmowa dostawa
Opis
Wędzarnia, Wędzarka nierdzewna
THERMOWIND THW 1503
ELEKTRYCZNA z WYTWORNICĄ DYMU
(Wzór chroniony w Urzędzie Patentowym)
Zaprojektowana i wykonana w Polsce z stali nierdzewnej 0,8 mm (odpowiednik wytrzymałościowy zwykłej blachy stalowej o grubości 1,6 mm) odpornej na temperaturę, korozję i warunki atmosferyczne.
Koszt 1 godziny wędzenia około 0,70 zł (energia i zrębki).
Wędzarnia służy do wędzenia na zimno i ciepło serów, ryb i wędlin.
Zrębki mogą posiadać różną granulację, uwalniając dym ulegają całkowitemu spopieleniu.
Wyposażenie:
Wytwornica dymu z regulacją ilości wytwarzanego dymu
Grzałka główna pozwalająca na wędzenie także w zimie
Komin z zasuwą do regulacji gęstości dymu
Regulator temperatury wędzenia
izolowane ściany boczne, tył, drzwi oraz pokrywa
2 aluminiowe siatki do wędzenia na poziomo (ryby, sery, ..) z możliwością zmiany położenia.
3 pręty do zawieszania wędzonych potraw.
Termometr
Taca ociekowa na spływający tłuszcz.
Uchwyty do transportu
Zrębki wędzarnicze 4 litry
Dane techniczne:
Masa 28 kg
Objętość komory wędzarniczej 89 l.
Wymiary komory wędzarniczej (nad tacą ociekową) 52,5x31,5x54 cm
Wymiary gabarytowe (z kominem i wytwornicą) 69x37x103 cm
Moc grzałki głównej 1800W
Moc grzałki wytwornicy 150W
Kontakt:
blazej@piecaku.pl
Tel. 790 262 415
pon-sob 8.00-18.00
Konto:
89 1050 1634 1000 0090 7642 1255 (ING Bank Śląski S.A.)
Wysyłki tylko wtorki i czwartki po wcześniejszej wpłacie lub za pobraniem.
Model | THW1501 | THW1502 | THW1503 | THW1504 | THW1505 |
Elektryczna | V | V | V | V | V |
Możliwość wędzenia zimno / ciepło | V | V | V | V | V |
Możliwość osuszania | V | V | V | V | V |
Wytwornica dymu 6 godz. | V | V | V | V | V |
Pojemność wytwornicy l | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 | 1.2 |
Iozlacja korek 7mm | O | O | V | V | V |
Wymiary komory cm | |||||
wysokość ponad tacą | 55 | 80 | 54 | 79 | 79 |
szerokość | 34.5 | 34.5 | 52.5 | 32.5 | 52.5 |
głębokość | 33 | 33 | 31.5 | 31.5 | 31.5 |
Pojemność l ok.. | 63 | 91 | 89 | 81 | 131 |
Masa wsadu kg* | 10 | 14 | 14 | 13 | 20 |
Wymiary gabarytowe cm | |||||
wysokość bez komina | 76 | 101 | 76 | 101 | 101 |
wysokość z kominem | 103 | 128 | 103 | 128 | 128 |
szerokość z wytwornicą | 50.5 | 50.5 | 69 | 50.5 | 69 |
głębokość | 37 | 37 | 37 | 37 | 37 |
Materiał stal nierdzewna 0,8 mm | V | V | V | V | V |
Nierdzewne pręty wędzarnicze | 3 | 5 | 3 | 5 | 5 |
Aluminiowe siatki do wędzenia na poziomo | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Wyjmowana aluminowa taca ociekowa | V | V | V | V | V |
Zasuwa ciągu komina | V | V | V | V | V |
Termometr | V | V | V | V | V |
Grzałka komory z termostatem 1800W | V | V | V | V | V |
Grzałka wytwornicy 150W | V | V | V | V | V |
Gwarancja 24 miesiące | V | V | V | V | V |
Zrębki startowe 4 litry | V | V | V | V | V |
Stosowania zrębków różnej granulacji | V | V | V | V | V |
Możliwość regulacji ilośći dymu | V | V | V | V | V |
Masa kg (bez zrębków) | 15.5 | 18 | 28 | 29 | 34 |
Wymiary opakowania cm | 40x40x82 | 40x40x108 | 60x40x82 | 40x40x108 | 60x40x108 |
Jak to działa:
Wytwornica zasypywana jest zrębkami wędzarniczymi. Zrębki te to wióry uzyskiwane z obróbki drzew liściastych. Zatrzymują się one na ruszcie umieszczonym w dolnej części wytwornicy. W celu rozżarzenia zrębków załączana zostaje grzałka wytwornicy. Po zamknięciu pokrywy i odczekaniu ok. 5-10 minut zrębki zaczynają się żarzyć na powierzchni rusztu i wydzielają dym, który wydostaje się do komory wędzarniczej. W tym momencie grzałka może zostać wyłączona, ponieważ proces żarzenia będzie się utrzymywał samoczynnie. Otwieranie i zamykanie szuflady pozwala na regulację dopływu tlenu i w związku z tym na ilość wytwarzanego dymu.
Wytwornica od tego momentu będzie wytwarzała dym potrzebny do procesu wędzenia. Spalone (spopielone) zrębki będą opadały do szuflady. W zależności od zrębek, warunków atmosferycznych, intensywności dymu, jeden zasobnik wystarcza na około 6 godzin wędzenia. Urządzenie jest proste w obsłudze i nadaje się dla doświadczonych użytkowników jak i dla osób rozpoczynających przygodę z wędzeniem.
Niezależnie od wytwarzania i regulacji gęstości gęstości czy ilości dymu, dodatkowo za pomocą pokrętła możliwa jest regulacja temperatury wewnątrz komory wędzarniczej. Za pomocą przysłony komina w górnej części wędzarni możliwa jest regulacją ciągu kominowego.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.