Ironmaxx 100% Whey Protein 2350g Melon
Odżywki i suplementy diety IronMaxx produkowane są w Niemczech. IronMaxx produkując na terenie Niemiec musi spełniać szereg wyśrubowanych norm prawa krajowego oraz Europejskiego. Poza wymaganymi w niemczech certyfikatami oraz specjalnymi systemami produkcji, IronMaxx spełnia normę jakości ISO:9001 oraz rzecz jasna standardy GMP i GHP.
IronMaxx 100% Whey Protein to najwyższej jakości koncentrat białka serwatkowego. Charakteryzuje się rewelacyjną rozpuszczalnością z mlekiem jak i z wodą. Producent oferuje szeroki wachlarz smaków. Produkt nie zawiera aspartamu, jest słodzony stevią oraz sukralozą. IronMaxx 100% Whey Protein nie zawiera glutenu.
Specjalna technologia produkcji zapewnia jeszcze lepszy smak przy miksowaniu białka na wodzie.
Odżywka Białkowa IronMaxx nie zawiera dodatku białek roślinnych. Źródłem protein w produkcie jest wyłącznie pełnowartościowe białko pochodzenia zwierzęcego – Iron Maxx zawiera 100% koncentratu białka serwatkowego!
Białko serwatkowe charakteryzuje się wysokim współczynnikiem BV. Dla koncentratu serwatki wynosi on 104 pkt. Oznacza to wyjątkowo dobrą przyswajalność. Ponadto białko serwatkowe jest lekkostrawne a co za tym idzie nie zalega na żołądku, a aminokwasy z niego bardzo szybko są w stanie zasilić nasze mięśnie.
Stosowanie: 1 porcję 30 g dokładnie wymieszać w shakerze z 250-300ml wody lub mleka. Pić do 4 porcji dziennie.
Na 100 g
Na 50 g proszku
energia
1662 kJ / 393 kcal
831 kJ / 196 kcal
tłuszcze
6,5 g
3,2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
4,4g
2,2 g
węglowodany
7,5 g
3,8 g
w tym cukier
6,2 g
3,1 g
białko
76 g
38 g
sól
0,5 g
0,25 g
Aminokwasy
Na 100g
Izoleucyna
4440 mg
Leucyna
8214 mg
Lizyna
6734 mg
Walina
4070 mg
Fenyloalanina
2368 mg
Treonina
4810 mg
Metionina
1480 mg
Tryptofan
1332 mg
Glutamina
12506 mg
Asparagina
7770 mg
Arginina
2072 mg
Prolina
3996 mg
Seryna
3922 mg
Alanina
3626 mg
Glicyna
1406 mg
Tyrozyna
2220 mg
Histydyna
1406 mg
Cysteina
1628 mg
*dla smaku Pistacja
Składniki: Koncentrat białka serwatkowego (98%)(białko serwatkowe, emulgator (lecytyna), aromat, słodziki (sukraloza, glikozydy stewiolowe), środek przeciwzbrylający (tlenek krzemu), substancja koloryzująca (kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin).