Naturalny Prebiotyk - Inulina jest ważnym dla naszego organizmu prebiotykiem oraz charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Jest łagodnie słodka w smaku, może stanowić zamiennik cukru i tłuszczu, w celu obniżenia wartości kalorycznej produktu z jednoczesnym zachowaniem kremowej konsystencji.
INULINA Z CYKORII
Masa netto: 150g
Data ważności: 06.04.2023r.
Inulina jest naturalnym błonnikiem i prebiotykiem występującym i pozyskiwanym z tkanek spichrzowych roślin. Występuje w kilku gatunkach, natomiast największe stężenie występuje w korzeniu cykorii. Ma lekko słodki smak i charakteryzuje się bardzo niskim indeksem glikemicznym, nie powoduje podwyższenia glukozy we krwi po jej spożyciu.
Właściwośći Inuliny:
- Stymuluje wzrost i aktywność szczepów bakterii, mających korzystny wpływ na mikroflorę jelitową
- Obniża pH treści jelitowej
- Przyczynia się do zwiększenia przyswajalności mikro i makroelementów
- Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie jelit
- Usuwa toksyny z organizmu
- Reguluje gospodarkę węglowodanową
- Odkwasza organizm
- Reguluje stężenie cholesterolu
Składniki:
- 100% inulina z cykorii
Sposób użycia:
- Jako zamiennik cukru – inulina ma delikatnie słodki smak,
- Jako zamiennik tłuszczu - inulina nadaje kremowej konsystencji tym samym redukując kaloryczność potraw.
Data przydatności do spożycia: 06.04.2023r.
Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu w chłodnym i suchym miejscu. Chronić od światła i ciepła.
Masa netto: 150g
Producent:
Intenson Europe Sp. z o. o.
Całowanie 94G
05 - 480 Karczew