Inulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Skład: inulina* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny
Informacje o składnikach alergennych: produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Kraj pochodzenia: Meksyk (rolnictwo spoza UE)
Wartość odżywcza w 100 g
- Wartość Energetyczna: 848 kJ / 210 kcal
- Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 8 g
- w tym cukry: 8 g
- Białko: 0 g
- Sól: 0,5 g
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Surowiec nie jest modyfikowany genetycznie.
BIOrę - sklep z misją
W BIOrę działamy w taki sposób, aby zapewniać łatwy dostęp do najlepszej jakości żywności i promować zdrowy sposób odżywiania, przy jak najmniejszym generowaniu odpadów.
Oferujemy wysokiej jakości produkty spożywcze, pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego, ale też wyroby od lokalnych i sprawdzonych producentów.
Znajdziecie u nas również kosmetyki, środki czystości do domu oraz akcesoria zero waste.