Lapacho Matto Grosso to napar przygotowywany z kory drzewa o tej samej nazwie rosnącego w lasach Ameryki Środkowej i Południowej. Lapacho posiada niezwykłe, lecznicze właściwości – działa bakteriobójczo, przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczo. Napar wspomaga układ krążenia, układ odpornościowy oraz ma dobroczynny wpływ na proces trawienia. Korę Lapacho wykorzystuje się również przy problemach skórnych, szczególnie przy trądziku.
Lapacho Matto Grosso skład: 100% kory Lapacho Matto Grosso.
Lapacho Matto Grosso stosowanie – 1 łyżeczka kory na szklankę wody, gotować 5-15 min., odstawić napar do ostygnięcia. Po 15 minutach należy odcedzić i pić tylko sam wywar. Zaleca się pić 2-8 szklanek dziennie.
Napar przygotowany na bazie kory Lapacho posiada charakterystyczny, gorzkokwaśny smak i brązowy kolor.
Lapacho Matto Grosso ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Nie stosować u kobiet w ciąży i matek karmiących.
Nie stosować u osób przyjmujących leki przeciwzakrzepowe.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Produkt nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym miejscu.
Produkt powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Chronić od światła i wilgoci.