Intenson Erytrytol słodzik 0 kcal 250g P1
PRODUKT I OPAKOWANIE ORYGINALNE!
5902150282372
and lt;p and gt;Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik.
Erytrytol ma delikatny słodki smak zbliżony do cukru.
Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw.
Zapobiega próchnicy.
Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu.
Może być stosowany przez diabetyków.
Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego.
and lt;/p and gt; and lt;p and gt;Erytrytol ma 0 kalorii, dlatego idealnie sprawdza się, jako zamiennik cukru na diecie ketogenicznej.
and lt;/p and gt; and lt;p and gt;Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów.
Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
and lt;/p and gt; and lt;p and gt; and lt;b and gt;Erytrytol – idealna alternatywa dla cukru and lt;br and gt; and lt;/b and gt;Erytrytol to substancja słodząca, która wytwarzana jest w procesie naturalnej fermentacji owoców, co w odróżnieniu od popularnych słodzików czyni go zdrową i bezpieczną alternatywą dla cukru.
and lt;/p and gt; and lt;p and gt; and lt;b and gt;Nie podnosi poziomu glukozy we krwi and lt;br and gt; and lt;/b and gt;Organizm ludzki nie posiada enzymów, które trawią erytrytol.
Zostaje on wchłonięty do krwiobiegu, a potem wydalony w niezmienionej postaci.
Dzięki temu nie podnosi poziomu glukozy we krwi oraz nie wpływa na wydzielanie insuliny.
Nie ma też żadnego wpływu na poziom cholesterolu, czy trójglicerydów.
Przez wzgląd na takie właściwości jest doskonałą alternatywą dla cukru dla diabetyków, czy osób zmagających się z dolegliwościami metabolicznymi.
and lt;/p and gt; and lt;p and gt; and lt;b and gt;Nie powoduje próchnicy and lt;br and gt; and lt;/b and gt;Bakterie nazębne kochają wszelkiego rodzaju słodkości, gdyż daje im to niezbędną energię do rozmnażania, co w konsekwencji prowadzi do próchnicy.
Nie są jednak w stanie strawić erytrytolu, więc nie stanowi on pożywki dla szkodliwych bakterii.
Niektóre z badań wykazują pozytywny wpływ erytrytolu na kondycję jamy ustnej, zmniejszając ilość szkodliwych bakterii.
and lt;/p and gt; and lt;p and gt; and lt;b and gt;Nie podrażnia układu pokarmowego and lt;br and gt; and lt;/b and gt;Erytrytol wchłaniany jest od razu w jelicie cienkim, dlatego nie podrażnia układu pokarmowego, ani nie wywołuje biegunek, czy niestrawności, jak inne substancje słodzące.
W przeprowadzonych badaniach nie wykryto żadnego negatywnego efektu, co oznacza, że erytrytol jest bezpieczny również w długoterminowym stosowaniu.
and lt;br and gt; and lt;/p and gt; and lt;p and gt; and lt;b and gt;Sposób użycia: and lt;/b and gt; Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia.
Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.
and lt;br and gt; and lt;/p and gt;.