Intenson
Cukier kokosowy BIO 350g
- Kod Ean: 5902150281269
- Waga: 0.36kg
- Minimalna data ważności oraz numer katalogowy:
2019/12/31 - IN014
ZDROWA ŻYWNOŚĆ
BIO cukier kokosowy ma delikatnie słodki smak, zbliżony do słodkości brązowego cukru, z subtelnym karmelowym posmakiem. Głównym węglowodanem występującym w cukrze kokosowym jest sacharoza a następnie glukoza i fruktoza. Indeks glikemiczny cukru kokosowego jest stosunkowo niski i wynosi 35. BIO cukier kokosowy jest produktem ekologicznym pochodzącym z gospodarstwa ekologicznego, w którym nie używa się środków chemicznych.
Sposób użycia:
Stosować jak cukier brązowy, jako zamiennik cukru do słodzenia kawy, herbaty, do pieczenia i gotowania.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1619 kJ / 387 kcal
Tłuszcz, w tym: 0,2g
- kwasy tłuszczowe nienasycone 0,1g
Węglowodany, w tym: 96g
- cukry 90 g
Błonnik 1,0 g
Białko 0,6 g
Sól 0,27 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Składniki:
100% BIO cukier kokosowy
Może zawierać orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Producent:
Intenson Europe Sp. z o. o.
Całowanie 94 G
05-480 Karczew
Kraj pochodzenia:
Indonezja
Masa netto:
350g