Kawa ziarnista bezkofeinowa
Świeżo palona
Decaf Columbia Excelso Swiss Water
250 g
Stopień palenia - ciemny
Obróbka ziarna - Swiss water
Gatunek- 100 % arabika
Kraje pochodzenia: Columbia
Rekomendacje parzenia kawy: ekspres, kawiarka, areopres, ekspres ciśnieniowy
Dokładnie wyselekcjonowane ziarna znakomitej kawy DECAF COLUMBIA EXCELSO SWISS WATER są świeżo wypalane w Polskiej palarni kawy.
Kawa bezkofeinowa o zrównoważonym smaku z akcentem karmelu i limonki. Kawa pozbawiona kofeiny w 99 %, tylko przy użyciu wody i czasu.
Idealna dla kochających smak kawy, którzy nie potrzebują kofeiny.
Kawa o niskiej kwasowości, polecana dla kobiet w ciąży, osób z nadciśnieniem lub z problemami trawiennymi.
Mianem SINGLE ORIGIN określa się kawy jednorodne, czyli pochodzące nie tylko z jednego państwa, ale także z tej samej plantacji, a nawet z jednego zbioru.
Swiss Water Procces jest procesem dekofeinizacji, wykorzystujący wodę oraz odpowiednie parametry temperatury i czasu, bez użycia innych rozpuszczalników. Dzięki temu kawa ta jest pozbawiona gorzkiego smaku, a jej naturalne walory smakowe pozostają nienaruszone.
W zależności od profilu smakowego kawy, stosujemy kilka rodzajów stopnia wypalenia ziarna. Na opakowaniach podjemy 3 stopnie - jasne, średnie i ciemne palenie.
Ziarna kawy są zapakowane w estetyczne torby trójwarstwowe z wentylem oraz zipem, dzięki czemu na długo zachowują idealną świeżość, pełny smak oraz aromat.
INFORMACJĘ NA TEMAT PALARNI KAWY:
Kawy z naszej palarni wypalane są metodą mistrzowską w piecach bębnowych. Mamy wieloletnie doświadczenie jako ROASTMASTERZY, które zdobiliśmy na plantacjach i w palarniach z całego świata. Wspieramy drobnych plantatorów a utrzymując z nimi partnerskie relacje doprowadzamy do poprawy ich sytuacji życiowej oraz warunków pracy.
Nasza wiedza na temat kawy, którą stale poszerzamy, doprowadziła do umiejętności perfekcyjnej selekcji w zakresie ziaren oraz technik wypalania.
GRUBOŚĆ MIELENIA KAWY
W celu wydobycia wszystkich aromatów zawartych w kawie powinno się ją zmielić tuż przed jej zaparzeniem. Do mielenia najlepsze są tradycyjne młynki ręczne lub elektryczne żarnowe, które mielą kawę równomiernie, nie powodując jej przegrzewania.
Grubość mielenia kawy uzależniona jest od sposobu w jaki chcemy ją przygotować:
- kawa drobno mielona idealna jest do parzenia w ekspresie kolbowym
- kawa średnio mielona do parzenia w kawiarce oraz aeropresie
- kawa grubo mielona do przygotowania w ekspresie przelewowym, Chemexie, dripie