Indykpol pieczeń litewska nie zachwyca nas swoim składem. Zawiera między innymi takie składowe jak: octan potasu (E 261), mleczan potasu (E 326), hydroksypropylofosforan (E 1442), karagen (E 407), difosforan (E 450), difosforany (E 451), ekstrakty przypraw, izoaskorbinian sodu (E 316), askorbinian sodu (E 301), azotyn sodu (E 250). Zdecydowanie mówimy nie takim produktom!
Składniki:
- mięso z kurczaka 64.7%
- mięso z indyka 24.1%
- mąka pszenna
- drożdże
- sól
- tłuszcz z indyka
- skóry z indyka
- woda
- białko kukurydziane
- olej rzepakowy
- przyprawy
- glukoza
alergeny
slide 2 of 2
- mięso z kurczaka 64.7%
- mięso z indyka 24.1%
- mąka pszenna
- drożdże
- sól
- tłuszcz z indyka
- skóry z indyka
- woda
- białko kukurydziane
- olej rzepakowy
- przyprawy
- glukoza
- Octan potasu (e 261)
- Mleczan potasu (e 326)
- hydroksypropylofosforan (E 1442)
- Karagen (e 407)
- difosforan (E 450)
- difosforany (E 451)
- ekstrakty przypraw
- Izoaskorbinian sodu (e 316)
- Askorbinian sodu (e 301)
- Azotyn sodu (e 250)
Alergeny:
- seler
- gluten
- może zawierać: soję, jaja, mleko, gorczycę
Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem