Indyjskie placki papadam, pikantne 112g
Rewelacyjne, cienkie i chrupkie naleśniki indyjskie. Wyprodukowane tylko z naturalnych składników, bez dodatku konserwantów. Wystarczy podgrzać na patelni i danie gotowe.Papadam to cienki, chrupki naleśnik, zazwyczaj robiony z mąki z soczewicy, ciecierzycy, fasoli mung lub mąki ryżowej. Do ciasta dodaje się sól, olej kokosowy oraz przyprawy. Papad ma postać dużego, okrągłego placuszka, podobnego do meksykańskiej tortilli - może być smażony, opiekany nad płomieniem, pieczony w piekarniku lub w mikrofalówce. Papadam serwuje się zazwyczaj jako przystawkę, bądź też jako niezależną przekąskę.
- 100% wegetariańskie
- Bez konserwantów
- Bez cholesterolu
- Bez tłuszczu
- Bezglutenowe
- Gotowe do spożycia
Kraj pochodzenia: Indie
Skład:
Mąka z fasoli mung 89%, sól, pieprz czarny 2%, mąka ryżowa, olej kokosowy, regulator kwasowości: węglan wapnia
Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
- Wartość energetyczna: 1353kJ/318kcal
- Tłuszcze: <0,5g
- Węglowodany: 59g
- *w tym cukry: <0,5g
- Białko: 20g
- Sól: 5,5g