Zupka indonezyjska instant
o smaku warzywnym.
Propozycja z odległej Indonezji jadana najczęściej w formie zupy z dużą ilością dodatków. Ciekawostką jest głęboki i wyrazisty smak warzyw.
Soto Mie to najpopularniejsza zupa z makaronem w Indonezji, jadana również w Malezji, czy Singapurze. Cechuje ją bogaty smak bulionu z pikantnymi i świeżymi dodatkami, które świetnie podkręcają jej smak.
Aby wzbogacić jej smak można dodać jajko na twardo, mięso wołowe z bulionu, pomidora, zieleninę i sok z limonki.
Składniki:
- Makaron 89,3%: mąka PSZENNA, olej palmowy rafinowany (zawiera przeciwutleniacz: E319), sól, reg. kwasowości : E452, E501, E500, subst. zagęszczająca: E412, barwnik: E101;
- Przyprawy 5,6%: sól, cukier, aromat, wzmacniacze smaku: E621, E627, E631, papryka w proszku, czosnek w proszku, ekstrakt drożdżowy, por suszony, seler w proszku, cebula w proszku,
- Olej smakowy 4,7%: olej palmowy rafinowany (zawiera przeciwutleniacz E319), cebula w proszku, czosnek w proszku, trawa cytrynowa, liście limonki,
- Papryczka chilli w proszku 0,4%
W 100 g produktu:
- energia: 1966 kJ / 470 kcal
- tłuszcz: 21 g w tym kwasy nasycone: 8 g
- węglowodany: 61 g w tym cukry: 6 g
- białko: 10 g
- sól: 4,2 g
Przygotowanie:
Wrzucić makaron do 400ml wrzącej wody i podgrzewać przez 3min. Dodać przyprawy, zamieszać i zupka gotowa. Smacznego!
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Producent: Indome
Kraj pochodzenia: Indonezja
Termin przydatności do spożycia: 05/05/2022