Immunocal
Suplement diety
Izolat białka serwatki
Zawartość opakowania: 30 saszetek/10 g każda
Składniki: Izolat białka serwatki z mleka
Składniki aktywne w porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia: 1 saszetka (10 g proszku)
- białko: 8,9 g
- węglowodany: 0,268 g
- tłuszcz: 0,042 g
Do każdego zamówienia dołączymy w gratisie kubek.
Co to jest Immunocal?
Immunocal to opatentowany, naturalny suplement diety, który w 90% składa się z czystego białka i odznacza się wyższą wartością biologiczną, niż jakikolwiek inny suplement białkowy, bądź produkt żywnościowy. Jego podstawową funkcją jest podwyższenie poziomu glutationu w organizmie poprzez dostarczenie budulców do jego wytworzenia przez nasze komórki.
Co sprawia, że tracimy glutation?
Codziennie wystawieni jesteśmy na czynniki obniżające poziom glutationu: stres, zanieczyszczenia, promieniowanie, infekcje, uboga dieta, starzenie się, urazy oraz zmęczenie. Wszystko to przyczynia się do utraty glutationu, co w konsekwencji prowadzi do starzenia się komórek, chorób oraz śmierci. „Troska o utrzymanie właściwego poziomu glutationu będzie pewnego dnia traktowana na równi z innymi tematami, dotyczącymi sposobów zachowania zdrowia” twierdzi dr Bounous.
Spożywanie glutationu nie podniesie poziomu glutationu w organizmie
Istotnym jest sprostowanie jednego, spożywanie glutationu nie podniesie poziomu glutationu w organizmie. Kiedy ludzie dowiadują się o glutationie, chcą pójść do apteki, kupić i zażywać go. Mimo iż można kupić glutation jako suplement diety, przyjmowanie go ma znikome efekty zdrowotne dlatego, że jest on w tej formie szybko rozkładany w układzie trawiennym i wydalany bez korzyści dla naszego zdrowia. Glutation musi być produkowany w komórkach, tam gdzie się znajduje - w każdej żywej komórce ciała. Jedynym sposobem, aby to osiągnąć, jest dostarczenie organizmowi budulca (prekursora) potrzebnego do samoistnego wytworzenia glutationu.
Jak zwiększyć poziom glutationu?
Niektóre leki farmaceutyczne, takie jak N-acetylocysteina (NAC) powstały, aby dostarczać niezbędnego budulca glutationu. Jednak ich stosowanie niesie ze sobą wiele skutków ubocznych oraz przeciwwskazań, w związku można je przyjmować wyłącznie pod kontrolą lekarzy i w ograniczonym stopniu. Ale istnieją także naturalne sposoby podnoszenia jego poziomu. Ostropest (sylimaryna), kwas alfa liponowy oraz L-cysteina, mogą przynosić umiarkowane efekty. Niemniej jednak, badania medyczne wskazują, iż najbardziej wydajnym naturalnym i bezpiecznym sposobem podnoszenia poziomu glutationu jest przyjmowanie odpowiedniej formy cysteiny związanej, którą można znaleźć w niezdenaturowanym izolacie białka serwatkowego. Dzięki unikalnej formule i chronionej prawem technologii produkcji, udało się pozyskać Immunocal, który jest nutraceutykiem zawierającym niezdenaturowane białka serwatkowe o najwyższej możliwej bioaktywności
Immunocal jest białkiem wyizolowanym z mleka, ale zawiera znikomą zawartość laktozy (<1%), dlatego może być stosowany również przez osoby z nietolerancją laktozy. Pamiętajmy, że witamina C, E i selen pośrednio wspierają działanie glutationu oraz są przez niego regulowane, co wzmacnia ich działanie antyoksydacyjne.
Co wyróżnia Immunocal?
Immunocal jest chroniony patentem na całym świecie i posiada wysokiej rangi dowody uznania:
- Izolat ten stał się przedmiotem ponad 40 letnich badań, z wynikami potwierdzającymi jego skuteczność.
- Przebadany klinicznie (wyjątkowa sytuacja jeśli chodzi o suplement), daje gwarancję podniesienia glutationu w organizmie.
- Najwyższą osiągalną bioaktywność, która odróżnia go od innych izolatów białka, zawdzięcza innowacyjnym procesom pozyskania izolatu białka przy użyciu chronionej patentami technologii – w niskiej temperaturze, pod niskim ciśnieniem i bez użycia części metalowych w miejscu gdzie powstaje. Dzięki niej udaje zachować się wiązania siarczkowo-wodorowe pomiędzy cząsteczkami cysteiny, powodujące, iż nie zostaje ona wchłonięta i zneutralizowana przed układ pokarmowy ale przenika do komórek, w których rozpoczyna proces produkcji glutationu.
- Dzięki konfekcjonowaniu w pojedyncze porcje, zapobiegamy jego utlenieniu, zachowując jego maksymalną bioaktywność podczas całego okresu suplementacji.
- Bezpieczny i zaaprobowany przez Towarzystwa antydopingowe, również ze względu BHP i sterylność produkcji. W przypadku niektórych produktów, wykorzystywanie tej samej linii produkcyjnej do różnych celów kończyło się przeniknięciem substancji zakazanych do partii produktów teoretycznie ich pozbawionych
- W Stanach Zjednoczonych umieszczono go w Podręcznym Słowniku Przepisywania Leków (Physicians’ Desk Reference - PDR) oraz Czerwonej Książce Farmaceuty (Pharmacist’s Red Book).
- Oznaczonym jako GRAS (powszechnie uznany za bezpieczny przez amerykańskich ekspertów) izolatem białka serwatki stworzony, aby podnosić poziom glutationu.
- Oznakowany numerem, przyznawanym przez kanadyjskie ministerstwo zdrowia (Health Canada Natural Product Number) produktom naturalnym, bezpiecznym, skutecznym i odznaczającym się wysoką jakością.
- Zaakceptowany przez system opieki zdrowotnej w USA Medicare/Medicaid.
- Opisany przez Luca Montagniera, laureata Nagrody Nobla z 2008 roku, w publikacji pt. "Żywieniowa modulacja poziomu glutationu izolatem białka humanizowanej naturalnej surowicy mleka, Immunocalem. Zastosowanie w leczeniu AIDS i raka."
- W 2009 roku w polskiej edycji plebiscytu "Laur Konsumenta", Immunocal został wyróżniony tytułem "Odkrycie Roku", a ankietowani uznali go za produkt godny zaufania.
Dla kogo?
Immunocal to doskonały produkt dla osób dbających o zdrowie. Niezależnie od wieku i dolegliwości z jakimi się zmagasz, ten produkt jest dla Ciebie!
Jak stosować?
Zaleca się stosować Immunocal rano, 20 - 30 min. przed pierwszym posiłkiem. Zawartość saszetki w postaci proszku należy wymieszać z wodą lub innym napojem. Do specjalnego kubeczka dołączonego do każdego opakowania Immunocalu, należy nalać niewielką ilość napoju (30 ml), wsypać zawartość saszetki, zamknąć pokrywką i wymieszać. Następnie dopełnić wodą lub napojem i wypić od razu po przygotowaniu. Immunocal można stosować o każdej porze dnia. Ważne jest, aby nie robić tego zaraz po posiłku, szczególnie po spożyciu białek. Związane jest to z ograniczoną liczbą miejsc absorpcji białek.
Osobom młodym, dbającym o zdrowie i profilaktykę zaleca się porcję 10 g na dobę (1 saszetka). Natomiast powyżej 45 roku życia, w stanach obniżenia odporności, lub tym, którzy intensywnie uprawiają sport, zaleca się stosowanie 2 – 3 saszetek na dobę.
Immunocal w naturalny sposób podnosi poziom glutationu w komórkach. Organizm sam optymalizuje jego ilość. Jeśli poziom GSH jest wystarczająco wysoki, a przyjmiemy kolejną porcję Immunocalu, wówczas nasz organizm „potraktuje” ją jako pełnowartościowe białko odżywcze.
Immunocal jest produktem w 100% naturalnym, wyizolowanym z serwatki mleka krowiego, dlatego może być stosowany razem z innymi środkami przepisanymi przez lekarza. Jedynym wyjątkiem są leki obniżające odporność (immunosupresyjne), stosowane wśród pacjentów po przeszczepach.
Cena za zdrowie nie istnieje a Immunocal to najlepszy wybór dla zdrowia.