Imbir kandyzowany Orzeszek
Imbir w stanie dzikim występuje w strefie tropikalnej Azji i Australii. Imbir kandyzowany doskonale pasuje jako posiłek przed głównym daniem, jego słodko gorzki smak jest ciekawą odskocznią od popularnych przekąsek. Imbir działa bakteriobójczo i przeciwbólowo.
Zastosowanie:
✔︎ jako przekąska
✔︎ dodatek do napojów
Składniki:
imbir 51%, cukier 49%
Kraj pochodzenia:
Tajlandia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna:
589 kJ / 374 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 93 g, w tym cukry 75 g
Białko: 0 g
Błonnik:1 g
Sól: 0,34 g