Imbir Beni Shoga marynowany czerwony Kizami 1kg
Imbir marynowany typu kizami beni shoga - słodko-kwaśny, pikantny imbir w zalewie octowej, pocięty na małe paseczki. Ten wyrazisty dodatek smakowy tradycyjnie stosowany w kuchni japońskiej, sprawdzi się jako znakomite dopełnienie dań ryżowych donburi, smażonego makaronu soba czy wytrawnych placków okonomiyaki.
Według medycyny Wschodu imbir wspomaga walkę z infekcjami. Imbir to przyprawa o licznych walorach smakowych. Pełni zasadniczą role podczas konsumpcji sushi - znakomicie oczyszcza kubki smakowe i dodatkowo zaostrza apetyt. Odświeża podniebienie i pozwala delektować się następną porcją sushi. Oryginalny dodatek do wielu potraw duszonych, smażonych i pieczonych.
- Oryginalny smak i przyjemnie chrupka konsystencja
- Urozmaicenie dań japońskich i koreańskich
- Naturalnie rozgrzewa i pobudza kubki smakowe
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Waga brutto: 1,5 kgWaga netto (po odsączeniu): 1 kg
Kraj pochodzenia: Chiny
Skład:
Imbir, woda, sól, kwas octowy (E260), kwas cytrynowy (E330), aspartam (E951), sacharyna (E954), sukraloza (E955), wzmacniacz smaku: glutaminian sodu (E621); antocyjany (E163), acesulfam K (E950), neotam (E961), sorbinian potasu (E202)