FORMA DO TWORZENIA CZEKOLADOWEGO PANTOFELKA W 3 D
- MARKA: IBILI
DANE TECHNICZNE:
- TWORZYWO: POLIWĘGLAN
- ZAPIĘCIE NA MAGNESY
- DŁUGOŚĆ PANTOFELKA: OK. 20 CM
- WYSOKOŚĆ: OK. 13 CM
PRZEPIS W JĘZYKU ANGIELSKIM
Rewelacyjna forma do tworzenia czekoladowych pantofelków 3D
Absolutny hit ostatnich miesięcy, niesamowita dekoracja tortów na każdą okazję, która na dodatek będzie całkowicie jadalna :)
Można ją wykonać z każdego rodzaju, koloru czekolady i dowolnie przyozdobić.
Forma jest bardzo solidna, zamykana na mocne magnesy oraz specjalne stabilizujące zaczepy.
Wykonana z poliwęglanu.
Formy nie należy umieszczać w piekarniku i kuchence mikrofalowej.
Formę przed pierwszym użyciem należy umyć w ciepłej wodzie.
A jak wykonać tą niesamowitą dekorację?:)
Przygotuj 250 gram czekolady, formę do tworzenia czekoladowego pantofelka.
Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej i wlać do foremki.
Całą zawartość należy dokładnie rozprowadzić w foremce przekręcając ją w różne strony lub pomagając sobie szpatułą bądź pędzelkiem, można łączyć ze sobą różne kolory czekolady :)
Formę należy odstawić na 25 minut do lodówki, po upływie czasu możemy delikatnie otworzyć foremkę i wydobyć nasz gotowy pantofelek.
Pantofelek można udekorować na wiele sposobów, m.in kolorową czekoladą lub kolorowymi posypkami, które można umocować za pomocą kleju spożywczego.