Odżywczy krem do rąk i paznokci.
Dzięki starannie opracowanej formule krem skutecznie rozjaśnia przebarwienia,
odżywia, pielęgnuje i chroni skórę dłoni.
Naturalny ekstrakt z malin działa silnie anti-aging, neutralizuje wolne rodniki i działa wybielająco.
Kompleks regenerująco - odżywczy z naturalnych olei (Olej jojoba, Masło shea, Masło kakaowe)
wzmacnia działanie anti-agin, a także przywraca skórze gładkość, jędrność i miękkość.
Wyciąg z lukrecji i cytryny redukuje przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry.
Alantoina przyspiesza gojenie drobnych uszkodzeń naskórka, koi, nawilża i wygładza
Kwas hialuronowy dogłębnie nawilża skórę.
Wyciąg z alg wspomaga odnowę naskórka, łagodzi podrażnienia skóry i nawilża.
Krem pozostawia na skórze niewyczuwalny ochronny film, który skutecznie zabezpieczając przed działaniem czynników zewnętrznych.
DZIAŁANIE
• rozjaśnia plamy i przebarwienia skórne
• działa naprawczo i zmiękczająco na naskórek
• intensywnie nawilża, odżywia i uelastycznia skórę dłoni
• reguluje funkcje bariery ochronnej skóry
• wyrównuje nierównomierny koloryt
• zapewnia zdrowy i naturalny wygląd
Masło shea - Chroni i wzmacnia ochronną powłokę hydrolipidową, efektywnie zapobiegając w ten sposób nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni skóry. Łagodzi podrażnienia i regeneruje warstwę rogową naskórka. Jest także bogatym źródłem trójterpenów, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwobrzękowe, przeciwzapalne, antybakteryjne, łagodzące, wygładzające, rewitalizujące oraz stymulujące krążenie krwi.
Olej jojoba - naturalny filtr przeciwsłoneczny ,wygładza,odżywia ,reguluje wydzielanie sebum łagodzi stany zapalne i działa antybakteryjnie.
Masło kakaowe - mocno nawilża i regeneruje, uzupełnia w skórze niedobory witamin, zapobiega zmarszczkom, zawiera naturalne antyutleniacze, które neutralizują działanie wolnych rodników, nadaje skórze piękny połysk i aksamitną gładkość.
Ekstrakt z malin - nie tylko odświeża i łagodzi podrażnienia, ale też ogólnie wzmacnia skórę i poprawia jej wygląd. To zasługa witamin C i E. Malina zawiera też rewitalizujące związki mineralne oraz odżywcze pektyny i cukry. Doskonale odżywiają skórę – wzmacniają naczynia krwionośne,działa antyoksydacyjnie, wygładzają i ujędrniają.
Ekstrakt z cytryny - bogate źródło wit. C. Wykazuje właściwości antybakteryjne i antyseptyczne. Doskonale rozjaśnia przebarwienia naskórkowe, oczyszcza i orzeźwia skórę. Ściąga rozszerzone pory i wygładza mikrozmarszczki.
Wyciąg z alg (undari pierzastodzielnej /undari pierzastej/brunatnica) - działa tonizująco, oczyszczająco, wykazuje działanie nawilżające i kojące. Wspomaga odnowę naskórka, łagodzi podrażnienia skóry, pomaga przy trądziku młodzieńczym, łuszczycy i egzemie, a także w leczeniu blizn.
Lukrecja - zawiera saponiny, flawonoidy i kwasy organiczne, dzięki którym posiada właściwości zatrzymujące wodę w tkankach, a co za tym idzie - nawilżające i kojące skórę. Idealna dla cery suchej, wrażliwej i naczynkowej ,gdyż zmniejsza zaczerwienie skóry i wzmacnia naczynka krwionośne.
Glycerin – jeden z najstarszych surowców wykorzystywanych do nawilżania skóry w kosmetyce. Gliceryna w naturalny sposób osłania skórę, przenikając do przestrzeni międzykomórkowych, gdzie zabezpiecza ilość wody niezbędną dla zachowania prawidłowego nawilżenia skóry. Pod jej wpływem skóra nabiera miękkości, ponieważ surowiec ten przyciągając wilgoć z powietrza nawilża naskórek czyniąc go elastycznym. Jest to efekt stosunkowo trwały, gdyż po aplikacji związek ten pozostaje w skórze nawet do 24 godzin.
Alantoina - Pobudza regenerację naskórka, zmiękcza go, nawilża i wygładza. Korzystnie wpływa na stany zapalnie i efektywnie łagodzi podrażnienia, wspiera także proces gojenia się ran.Składnik ten jest bardzo dobrze tolerowany nawet przez najbardziej wrażliwą skórę, ponieważ nie wywołuje alergii, uczuleń, ani podrażnień.
Kwas hialuronowy - Posiada wysoką zdolność wiązania wody. Gromadząc się w przestrzeniach międzykomórkowych stanowi swoisty wodny rezerwuar, który nawilża skórę od wewnątrz i wypełnia jej strukturę, nadając jej gładkość i jędrność. Związany z wiekiem spadek nawilżenia i jędrności skóry spowodowany jest między innymi malejącą ilością i wielkością cząsteczek kwasu hialuronowego.
Dz.U. 1994 Nr 24 poz. 83
z dnia 4 lutego 1994 r.