Grzyby Mun całe 50g x 2 szt
Suszone, ciemnobrązowe grzyby mun to popularny przysmak nie tylko w Chinach, ale również w wielu krajach azjatyckich. Są neutralne w smaku, a po namoczeniu nabierają elastyczności, dzięki czemu stanowią ciekawy dodatek do dań np. z makaronem lub ryżem.
Zastosowanie: Idealne do dań kuchni azjatyckiej. Sprawdzą się jako dodatek do sajgonek i spring rollsów.
.
Przed użyciem grzyby należy namoczyć w ciepłej wodzie przez ok. 20 min.
Gramatura: 50g
WŁAŚCIWOŚCI PRODUKTU
Składniki
Grzyby Mun - całe, suszone (Auricularia polytricha (Mont.) Sacc.)
Wartości odżywcze
w 100 g / ml produktu
Wartość energetyczna 776 kJ / 191 kcal
Tłuszcz 0.60 g
KTN 0.00 g
Węglowodany 2.20 g
w tym Cukry 0.00 g
Białko 7.80 g
Błonnik 73.00 g
Sól 0.05 g
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia
data ważnosci 30/06/2023