Speciality Coffee
Honduras Carmelo Puro
100% Arabica
Odmiana: Caturra, Catuai, Bourbon
Region: Marcala
Obróbka: myta
Profil smakowy: mleczna czekolada, zielone winogrona
SCA: 83,75 pkt
Palenie: jasne
Ziarnista
Metody parzenia: przelewowe V60/ aeropress/ chemex/ mocca master/ french press
Data palenia: maksymalnie 7 dni wstecz
Wszystkie kawy możemy zmielić.
W komentarzu prosimy wpisać pod jaką metodę.
Honduras Carmelo Purol to ziarna w których na pierwszym planie jest mleczna czekolada i delikatne słodkie zielone winogrona. Istny kawowy deser!
To najlepszy wybór do kawiarki i pod espresso.
Kilka słów...
Położony w samym środku Ameryki Środkowej Honduras jest naturalnie pięknym krajem w którym rośnie ta wspaniała kawa. Górzyste krajobrazy pokryte niekończącymi się lasami i dżunglami z bardzo bogatą fauną. ah!
Honduras to „zielone płuca” Ameryki Środkowej. Brzmi genialnie!