Oryginalny holenderski ser Henri Willig Polderkaas.
Holenderski, organiczny dojrzewający ser z czosnkiem.
Wspaniałe połączenie mlecznego smaku sera z aromatycznym czosnkiem.
Świetny do piwa i przystawek do wina.
Zaskocz swoją rodzinę i przyjaciół tym rzadkim pysznym serem!
Kraj pochodzenia: Holandia
Waga: 250 g.
Prawdziwy holenderski rarytas tylko dla koneserów!
Od ponad 40 lat Henri Willig produkuje tradycyjne sery w swoich serowych mleczarniach w Katwoude i Heerenveen w Holandii.
Ich najwyższej jakości odmiany i smaki są doceniane na całym świecie. Znane marki korporacyjne to Henri Willig, Hooidammer i Polderkaas.
Odkryj kombinacje smakowe, o których można tylko pomarzyć.
Historia Henri Williga
Henri Willig wychowywał się w Katwoude, gdzie jego rodzice mieli farmę mleczną. Będąc jedynym synem w pięcioosobowej rodzinie, Henri poszedł do szkoły rolniczej. W 1974 r. Wraz z żoną Riet przejął rodzinne gospodarstwo od ojca. Rolnik wkrótce wpadł na pomysł, by samemu zapuścić się w produkcję sera. Brał udział w kursie wyrobu sera i wkrótce był tak utalentowany, że postanowił zrobić ser na swojej farmie. Jego pasja nie pozostała niezauważona: farma serów, położona w pięknym polderze w Waterland, szybko przyciągnęła zagranicznych turystów.
To, co zaczęło się jako nowe wyzwanie dla gospodarstwa Henri Williga, rozwinęło się w kwitnącą serową mleczarnię i główną atrakcję turystyczną. Henri Willig eksportuje swój specjalny ser do ponad 30 krajów. Ponadto Henri Willig wita miliony odwiedzających we własnych sklepach i farmach serowych.
Najwyższa jakość!
Sery są produkowane zgodnie z najwyższymi europejskimi normami, a ser może dojrzewać we własnym tempie
Organiczne sery Henri Williga to sery wytwarzane z ekologicznego i organicznego mleka.