HISZPAŃSKI MIÓD SPADZIOWY 250G
Miód spadziowy jest miodem, który jako nieliczny nie powstaje z nektaru kwiatów. Powstaje on z lepkiej i słodkiej wydzieliny znajdującej się na liściach drzew w postaci kropelek. Jego barwa jest prawie czarna a po krystalizacji przybiera barwę od jasnobrązowej do cimenobrązowej.
- Kraj pochodzenia: Hiszpania
- Producent: Michel Merlet S.L, C/ Fuentes de Ayodar, 3512005 Castellon Hiszpania
RODZAJE MIODU SPADZIOWEGO
Nazwa miód spadziowy obejmuje sporą grupę substancji pochodzenia roślinnego, pozyskiwanych zarówno z roślin iglastych, jak również z liściastych. W zależności od gatunku miód spadziowy różni się od siebie składem chemicznym, cechami wizualnymi oraz aromatem. Niezależnie od tego każdy miód spadziowy jest ogromną dawką substancji odżywczych naturalnego pochodzenia. Dawką pełną smaku i kuszącą zapachem. Miód spadziowy iglasty pochodzi przede wszystkim z igieł świerkowych i jodłowych. I choć taki miód spadziowy w swym smaku odbiega od lipowego czy wielokwiatowego odpowiednika, jest mniej słodki, cieszy się ogromnym powodzeniem.
WSPIERAMY POLSKIE PSZCZELARSTWO
Od ponad 20 lat zajmujemy się produktami pszczelimi. O pszczołach wiemy prawie wszystko dzięki czemu nasze wyroby cieszą się bardzo dużym powodzeniem. Ponadto posiadamy akredytacje BIO, która uprawnia nas do obrotu produktami z najczystszych terenów.
Nasza firma od kilku lat dumnie wspiera Technikum Pszczelarskie mieszczące się przy Zespole Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Praktycznego w Pszczelej Woli. Jest to jedyna w Europie tego typu placówka oświatowa. Ponadto nasi pracownicy podwyższają tam swoje kwalifikacje, dzięki czemu jesteśmy w stanie oferować coraz wyższy poziom naszych produktów i usług