ALMAZARAS DE LA SUBBETICA Parqueoliva Serie Oro DOP 500ML
Najlepsze młode oliwki Picuda i Hojiblanca tworzyą oliwę o najwyższej jakości. Prawdziwe hiszpańskie złoto (hiszp. „oro”)..
Parqueoliva Serie Oro-oliwa z oliwek- ma bardzo wysoką zawartość witaminy E, nazywanej witaminą młodości! Oliwa z oliwek ma działanie antybakteryjne, antywirusowe oraz przeciwdziała atakom mikroorganizmów. Skutecznie niweluje stany zapalne, znacząco wpływając na system immunologiczny organizmu.
Bardzo niska kwasowość ≤ 0,14%
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Rejon: Andaluzja
Odmiany oliwek: Picuda, Hojiblanca
Rodzaj oliwy: extra virgin – najwyższej jakości oliwa z oliwek
Metoda zbiorów: ręczna/ mechaniczna
Data;02.2025
Parqueoliva Serie Oro – jedna z najczęściej wyróżnianych oliw na swiecie!
Zdobywczyni ponad 130 międzynarodowych nagród w ciągu ostatnich pięciu lat.
Parqueoliva Serie Oro – oliwa najlepszego na świecie producenta według rankingu WBOO - WORLD’S BEST OLIVE OILS w 2021 roku zdobyła tytuł dla NAJZDROWSZEJ oliwy z oliwek w Hiszpanii i 3 miejsce na świecie w tej samej kategorii.
Ponadto otrzymała:
- Nagrodę EVOOLEUM TOP 100 w kategorii „Najlepszej jakości oliw extra virgin”
- Pierwsze miejsce na EXPOLIVA 2021
- Drugie miejsca na: ARGOLIVA ARGENTINA 2021, L’Oro del Maditerraneo – dla najlepszych oliw kuchni śródziemnomorskiej
- ZŁOTE MEDALE na: międzynarodowym Olive Japan, JOOP 2021, MEZQUITA 2021, MONOCULTIVAR OLIVE OIL 2021, AVPA PARIS 2021, oraz CINVE 2021
- SREBRNE medale na: prestiżowym BERLIN GOOA 2021, międzynarodowym konkursie Olive Oil Award Zurich 2021 oraz MEZQUITA 2021 a także:
- BRĄZOWE medale na: międzynarodowym konkursie Olive Oil Award Zurich 2021 oraz greckim KOTINOS AWARDS 2021.
Farma Almazaras de la Subbética
Plantacja położona jest na zboczu góry Sierra Subbética. Jest to region o umiarkowanym klimacie: dużym nasłonecznieniu, długim i suchym lecie, deszczową porą wiosenną i jesienną oraz łagodnej zimie, co stwarza idealne warunki do uprawy drzew oliwnych.
Sady oliwne
Drzewka oliwne to oczko w głowie właściciela. Na plantacji spotkać można nawet ponad 100-letnie drzewa, zadbane i kształtowane latami. Oliwki zebrane z najlepszych sadów, pozwalają stworzyć oliwy o najcenniejszych walorach smakowych, doceniane na świecie.
Proces produkcji
Owoce zbierane są ręcznie oraz umieszczane w specjalnych zbiornikach zabezpieczających przed uszkodzeniem owoców. Oliwki przewożone są na miejsce tłoczenia, starannie selekcjonowane, myte i w czasie nie dłuższym niż 24 godziny poddane procesowi tłoczenia, ekstrakcji i filtrowania.
Zespół
Zespół składa się z doświadczonych, najlepszych specjalistów, którzy dokładają wszelkich starań, aby w efekcie finalnym zamknąć w butelkach najcenniejsze dobro oliwek i esencję smaku, którą zachwycają się konsumenci na całym świecie.