HIPP Deserek BIO musli jabłko-truskawka z jogurtem
HIPP łączy wiele deserów owocowych również z jogurtem tak jest też w przydatku - Musli jabłkowo-truskawkowego, który jest połączony z jogurtem, tworząc smaczną i pożywną całość.
Wszystkie jego składniki pochodzą z ekologicznych upraw, gdzie nie ma miejsca na używanie jakichkolwiek pestycydów czy innych substancji chemicznych. Nie ingerowano w ich struktury genetyczne.
Musli jest słodkie, ale tylko i wyłącznie dzięki naturalnym cukrom z owoców. Zawiera gluten, bo ma płatki pszenne oraz owsiane. Jest źródłem witaminy C wspomagającej odporność, witaminy B ważnej dla układu nerwowego oraz wapnia istotnego dla budowy mocnych kości i zębów.
Można go podawać dziecku nawet podczas spaceru czy podróży, wystarczy mieć tylko pod ręką łyżeczkę i miseczkę. W słoiczku jest 160 g deseru.
CECHY PRODUKTU:
- po 9 miesiącu życia
- z ekologicznych składników nie poddawanych genetycznych modyfikacjom
- bez dodatku cukru, wyłącznie naturalne cukry z owoców
- źródło witaminy C ważnej dla odporności
- źródło witaminy B cennej dla układu nerwowego
- źródło wapnia dla mocnych kości i zębów
- zawiera gluten
- w słoiczku mieści się 160 gramów owocowo-jogurtowego deseru.