HIPP Deserek BIO - gruszka Williamsa - bez glutenu
Przecier HIPP Gruszka Williamsa opracowano z myślą o dzieciach, które ukończyły 4. miesiąc życia i są na etapie rozszerzania mlecznej diety. Głównym składnikiem deserku jest gruszka Williamsa, słynąca ze swoich walorów smakowych.
Dodatek grysiku ryżowego sprawia, że przecier może być nie tylko spożywany po obiedzie, jako deser, ale stanowi samodzielną, niezależną przekąskę. Wysoka zawartość błonnika powoduje, że przecier wpływa korzystnie na prace jelit. Jego formułę wzbogacono także witaminą C.
Deserek HIPP Gruszka Williamsa BIO wyprodukowano z owoców pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Nie ma w nim surowców pochodzących z roślin modyfikowanych genetycznie (GMO).
W procesie produkcji firma HIPP słynie z przestrzegania rygorystycznych standardów bezpieczeństwa – przecier nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów, mleka i jego pochodnych, glutenu ani cukru (z wyjątkiem naturalnych cukrów owocowych).
Cechy produktu:
- Dla dzieci po 4. miesiącu życia
- Bogaty, owocowy smak gruszki Williamsa
- Z dodatkiem grysiku ryżowego
- Wysoka zawartość błonnika
- Nie zawiera cukru, glutenu, mleka, laktozy.
- Bez konserwantów i barwników
- Bez surowców z roślin modyfikowanych genetycznie (GMO)
- Produkt rolnictwa ekologicznego
- Waga 125 g