HiPP BIO Moje Śniadanko Musli 160 g
Produkt z certyfikatem ekologicznym. Znak HiPP BIO to gwarancja najwyższej jakości ekologicznej - jeszcze wyższej niż wymagana przepisami prawa. hipp.pl/bio-od-pokolen - bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry - zgodnie z przepisami prawa bez substancji konserwujących i barwników - bez aromatów Zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka.
Składniki
owoce* 34 % (jabłka * 25 %, truskawki * 9 %), jogurt* 33 % z mleka*, woda, zmielone pełnoziarniste płatki pszenne* 3 %, sok marchwiowy* z soku zagęszczonego, skrobia ryżowa*, pełnoziarnista mąka owsiana* 1,1 %, skrobia kukurydziana*, przeciwutleniacz: kwas L-askorbinowy, witamina B1, *z rolnictwa ekologicznego
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza 100 g
wartość energetyczna kJ/kcal: 250/59
tłuszcz: 1,4 g
- w tym kwasy nasycone: 0,8 g
węglowodany: 9,5 g
- w tym cukry*: 4,8 g
błonnik: 1,0 g
białko: 1,7 g
sól: <0,05 g
sód: <0,02 g
tiamina (witamina B1): 0,10 mg (20%**)
*zawiera naturalnie występujące cukry:
**% zalecanego dziennego spożycia:
Przygotowanie i stosowanie
Sposób użycia: Podawaj na śniadanie lub między głównymi posiłkami. Potrzebną porcję przełóż do miseczki. Pozostałą zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. Używaj plastikowej łyżeczki. Kontakt ze śliną może spowodować rozrzedzenie produktu. Oryginalnie zamknięty słoiczek nie wymaga przechowywania w lodówce. Przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Pozostałe informacje
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Musli jabłkowo-truskawkowe z jogurtem, pasteryzowane.
Cechy: bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry, nowy, ulepszony skład, BIO - jakość, za którą ręczę - Stefan Hipp
Pozostałe informacje: Unijne logo rolnictwa ekologicznego - HU-ÖKO-01 rolnictwo UE/spoza UE
Jeśli wartość zamówienia przekracza 15 tys. zł brutto, przed jego złożeniem skontaktuj się ze sprzedającym Carrefour.