HIPP 4 JUNIOR COMBIOTIK MLEKO PO 2 ROKU ŻYCIA 550g
HiPP 4 Junior Combiotik dla dzieci po 2 roku życia jest idealne jako posiłek na śniadanie - np z Musli wielozbożowym HiPP BIO lub po prostu pomiędzy posiłkami.
Receptura dostosowana do potrzeb małego dziecka - zgodnie z najnowszymi zaleceniami.
Zarówno na śniadanie z kaszką lub musli, czy w ciągu dnia lub wieczorem przed myciem zębów, mleko HiPP Junior Combiotik z naturalnymi kulturami bakterii kwasu mlekowego, jest łagodne dla brzuszka i dostarcza Twojemu dziecku wszystkich ważnych witamin i składników mineralnych:
- Witamina C wspiera układ odpornościowy
- Witamina D: wspiera prawidłowy rozwój kości i zębów
- Wapń: wspiera prawidłowy rozwój kości
- Metafolin: Źródło folianów na wzór mleka mamy.
Zadbaj o zrównoważoną dietę i zdrowy tryb życia swojego dziecka
Najwyższa jakość HiPP - zgodnie z rygorystycznymi standardami jakości HiPP oraz wymaganiami prawnymi, do produkcji mleka dla dzieci HiPP 4 Junior Combiotik używamy wyłącznie surowo kontrolowanych składników. Szczegółowe kontrole jakości, towarzyszące wszystkim etapom procesu wytwarzania mleka HiPP, mają na celu zagwarantowanie bezpieczeństwa Tobie i Twojemu dziecku.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Podczas przygotowania mleka należy postępować według instrukcji. Niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie gotowego posiłku przez dłuższy czas mogą doprowadzić np. do rozwoju niepożądanych drobnoustrojów, a tym samym zaszkodzić zdrowiu Twojego dziecka. Dlatego każdy posiłek powinien być świeży, przygotowany tuż przed podaniem dziecku. Nie podawaj ponownie reszty mleka pozostałej w kubeczku. Nie podgrzewaj mleka w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). Dokładnie zamknij torebkę i przechowuj ją w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu.
Mleko HiPP 4 Junior Combiotik po 2. roku może być przygotowywane na ciepło lub na zimno.
1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40°-50°C*
2. Do kubka wlej potrzebną ilość przegotowanej, ciepłej lub chłodnej wody.
3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do kubeczka.
4. Dokładnie wymieszaj. Jeśli przygotowujesz mleko na ciepło, przed podaniem ostudź je do ok. 37°C. Sprawdź temperaturę.
* W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.