HiPP 4 JUNIOR COMBIOTIK dla dzieci po 2. roku, 550 g
HiPP Junior Combiotik z unikalnym połączeniem: Galaktooligosacharydy (GOS) z ekologicznej laktozy. Laktoza stanowi główne źródło węglowodanów w pokarmie kobiecym.Dlatego GOS również naturalnie występuje w mleku matki. Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawierabardzo różnorodne kultury bakterii ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety. Metafolin³ źródło źródło folianów na wzór mleka mamy Wapń: wspiera rozwój kości Witamina D: przyczynia się do prawidłowego rozwoju kości i zębów Witamina C, żelazo: wspomagają układ odpornościowy Jod: wspiera prawidłowy rozwój poznawczy Inspirowane naturą, opracowane naukowo Najwyższa jakość HiPP zgodnie z rygorystycznymi standardami jakości HiPP oraz wymaganiami prawnymi, do produkcjiHiPP 4 Junior Combiotik używamy wyłącznie surowo kontrolowanych składników. Szczegółowe kontrole jakości, towarzyszącewszystkim etapom procesu wytwarzania HiPP Junior Combiotik, mają na celu zagwarantowanie bezpieczeństwa Tobie iTwojemu dziecku.
Skład: odtłuszczone mleko, laktoza, oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy), galaktooligosacharydy z laktozy, cytrynian potasu, sole wapniowe kwasu cytrynowego, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, olej rybi, siarczan cynku, witamina C, siarczan żelaza (II), jodan potasu, biotyna, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum¹), witamina B, witamina A, Lmetylofolian wapnia², witamina D, witamina B₁₂, ¹Limosilactobacillus fermentum CECT5716, ²Lmetylofolian wapnia = Metafolin, *olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne, Tekst dotyczący alergenów, Produkt bezglutenowy.