HiPP HA 2 Combiotik 600g
- Praebiotik
- Probiotik Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego
(L. fermentum) - pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety
- Kwas alfa-linolenowy (ALA)* z grupy Omega-3 - dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych
- Zhydrolizowane (podzielone na małe fragmenty) białko o znacznym stopniu hydrolizy.
- Witaminy A*, C* i D* - dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.
- Zawiera Matafolin*
*zgodnie z przepisami prawa
Mleko HiPP HA 2 Combiotik jest odpowiednio sycące. Zawiera dodatek delikatnej skrobi.
Zastosowanie
- dla niemowląt po 6. miesiącu po zakończeniu karmienia piersią lub w zamian za każde inne mleko następne HA.
Gdy przejdziesz na mleko HiPP HA 2 Combiotik z innego mleka początkowego lub następnego HA, stolce Twojego dziecka mogą stać się luźniejsze (podobne do stolców niemowląt karmionych piersią) - wynika to z zawartości galaktooligosacharydów (GOS).
Sposób przygotowania:
Podczas przygotowania mleka dla niemowląt należy postępować według instrukcji podanej na opakowaniu. Niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie gotowego posiłku przez dłuższy czas mogą doprowadzić np. do rozwoju niepożądanych drobnoustrojów, a tym samym zaszkodzić zdrowiu Twojego dziecka. Dlatego każdy posiłek powinien być świeży, przygotowany tuż przed podaniem dziecku. Nie podawaj ponownie reszty mleka pozostałej w butelce. Pamiętaj o dokładnym umyciu butelki, smoczka i nakrętki. Nie podgrzewaj mleka w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). Po każdym użyciu dokładnie zamknij torebkę i przechowuj ją w suchym miejscu, w temp. pokojowej (max. 25°C). Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu.
1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40°-50°C*.
2. Do butelki wlej potrzebną ilość przegotowanej i schłodzonej wody.
3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki.
4. Zakręć butelkę i kilka razy silnie wstrząśnij.
5. Tuż przed podaniem ostudź mleko do ok. 37°C. Sprawdź temperaturę. Po użyciu dokładnie zamknij opakowanie.
* W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.
Niewielkie różnice w barwie proszku są naturalnym zjawiskiem.
Składniki:
laktoza, oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy), zhydrolizowane białko serwatkowe z mleka, skrobia, galaktooligosacharydy z laktozy, ortofosforan wapnia ,chlorek potasu ,emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym,L-tyrozyna,wodorotlenek potasu,wodorotlenek sodu,witamina C,węglan magnezu,cytrynian potasu,L-tryptofan,cytrynian wapnia,siarczan magnezu,siarczan żelaza,siarczan cynku,niacyna,kwas pantotenowy,naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum**),witamina E,węglan wapnia,siarczan miedzi,witamina B2,witamina B1,witamina A,witamina B6,jodan potasu,Metafolin *** (L-metylofolian wapnia),witamina K,biotyna,selenian sodu,witamina D,witamina B12
* olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
** Limosilactobacillus fermentum CECT5716
*** Metafolin jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy