Higashimaru JAPOŃSKA przyprawa do Tamagoyaki, 32g
Kraj pochodzenia: Japonia
Oryginalny Japoński produkt
Higashimaru Tamagoyaki Meijin to baza pod Tamagoyaki, która ułatwia przygotowanie klasycznych japońskich Tamagoyaki z dużą ilością umami. Nie przypala się i sprawia, że Tamagoyaki będą idealnie puszyste.
Tamagoyaki to danie z jajek smażonych jako omlet, który stopniowo zawija się w "dywanik" jeszcze na patelni. Jest przygotowywane z ubitego jajka, cukru, mirinu, dashi oraz czasem sosu sojowego. Składniki są mieszane i smażone warstwami na specjalnej, prostokątnej patelni zwanej "makiyakinabe". Omlet jest zwinięty w spłaszczoną rolkę, która po pokrojeniu tworzy rozpoznawalny kształt "poduszeczki".
Tamagoyaki jest popularne jako element japońskiego śniadania, ale może być również używane jako składnik bentō (japońskiego lunchboxa) lub podawane jako przekąska.
W opakowaniu znajdują się 4 saszetki przyprawy, 1 saszetka odpowiada porcji na 2 osoby.
Sposób przygotowania:
- wsyp zawartość 1 saszetki do 50ml wody i rozmieszaj,
- wbij dwa jajka i dobrze wymieszaj,
- rozgrzej patelnię i dodaj olej,
- zmniejsz ogień i wlej 1/4 mikstury na patelnie i rozprowadź po całej jej powierzchni,
- w połowie usmażone jajka zwiń do siebie, a w wolną przestrzeń na patelni wlej następną porcję mikstury
- powtarzaj czynność, aż zużyjesz całą mieszankę
Smacznego!