Hi-Tec Whey C-6 1000g
Smak: waniliowy
- mieszanina 6 białek serwatkowych (najlepiej przyswajalne białko),
- 28% BCAA,
- 51% EEA's (niezbędne aminokwasy),
- ekstrakt z ananasa i papai,
- wysoka wartość biologiczna (BV),
- szybka wchłanialność,
- dobra rozpuszczalność,
Whey C6 to wysokobiałkowy preparat (85% białka w suchej masie, BV 104 – 159) zawierający unikatowy zestaw białek serwatkowych: WPI, ultrafiltrowany WPC oraz WPH, który dostarcza organizmowi sportowca najwyższą dawkę niezbędnych aminokwasów (50%) w tym aminokwasów BCAA (25%). Whey C 6 dodatkowo został wzbogacony o L-leucynę i L-glutaminę oraz substancje wzmagające biodostępność białek takie jak enzymy proteolityczne z ananasa i papai oraz β-ecdysteron, który nasila wykorzystanie aminokwasów przez mięśnie do produkcji białek. Whey C6 dzięki wyjątkowo szybkiemu wchłanianiu skuteczniej poprawia ogólny bilans azotowy organizmu i przyczynia się do znacznego przyrostu siły i beztłuszczowej masy mięśniowej. Dodatkowo wysoka zawartość glutaminy, aminokwasów siarkowych oraz bioaktywnych peptydów wykazuje działanie immunostymulujące oraz wzmaga obronę antyutleniającą komórek co zapewnia organizmowi sportowca szybszą regenerację po treningową a tym samym możliwość trenowania na znacznie wyższym poziomie i przy większej częstotliwości. Dzięki zastosowaniu enzymu - laktazy preparat jest znacznie lepiej tolerowany przez osoby mające problem z trawieniem laktozy obecnej w produktach mlecznych.
Dawkowanie
Na jedną porcję rozpuścić 30 gramów (2 miarki) proszku w 300 ml odtłuszczonego mleka. Stosować 1-3 porcji dziennie po posiłkach lub miedzy posiłkami.
Dni treningowe: 3 porcję dziennie - rano po przebudzeniu, jedną godzinę przed treningiem (można zastosować jako osobny posiłek przedtreningowy), ok. 30 minut po treningu wraz z węglowodanami o wysokim indeksie glikemicznym.
Dni nietreningowe: 1-3 porcji dziennie po posiłkach lub miedzy posiłkami
Skład
Mieszanina białek serwatkowych (z mleka): koncentrat białek serwatkowych, ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych, izolat białek serwatkowych (filtrowany metodą crossflow), izolat białek serwatkowych (izolowany metodą chromatografii jonowymiennej), hydrolizat koncentratu białek serwatkowych, hydrolizat izolatu białek serwatkowych (83% wszystkie smaki oprócz: 81% dla smaku czekoladowego) Lleucyna, Lglutamina, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (dla smaku czekoladowego, orzechowego, ciastka z kremem, masła czekoladowoorzechowego), aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy, niacyna (amid kwasu nikotynowego), octan DLalfatokoferylu, Dpantotenian wapnia, monoazotan tiaminy, ryboflawina, chlorowodorek pirydoksyny, Dbiotyna, kwas pteroilomonoglutaminowy, cyjanokobalamina, lecytyny, substancja słodząca: acesulfamK i sukraloza, barwnik: burak czerwony w proszku (dla smaku truskawkowego), laktaza (Aspergillus Orysae), papaina (papaia) , bromelaina (ananas), ekstrakt ze szpinaku (liście; źródło ß ecdysteronu).