KEKECHA
Jedna z najlepszych jakościowo herbat żółtych. Przypisuje się jej najsilniejsze właściwości zdrowotne, czego dowodem mogą być liczne badania prowadzone przez różne instytuty (np. Uniwersytet w Poznaniu). Oprócz tych właściwości jest niezwykłym napojem. Jej bursztynowo słomkowy kolor, idealnie komponuje się z delikatnym zapachem i orzechowo-owocowym, lekko słodkawym smakiem. Herbata ta to prawdziwy rarytas. Zbierana jest na plantacjach położonych wysoko w górach w prowincji Guangdong.
- Opakowanie : 25g
- Herbata dostępna w ograniczonej ilości
Sposób Parzenia:
- Herbatę zalewamy wodą o temperaturze około 80 stop. Celsjusza i parzymy 3-4 minuty. Według przepisu na 1 filiżankę (150 ml.) używa się 1 łyżeczkę suszu, na szklankę, 2 łyżeczki.
Ważne:
- Jest to obowiązkowa propozycja dla każdego kto chce poznać smak wszystkich gatunków herbaty. Można ją parzyć 2-3 krotnie i należy to robić w czajniczku, tak by rozwijające liście oddały do naparu cały aromat. Polecam!!
Składniki:
- Żółta herbata Kekecha.
Masa Netto:
- 25 g
Kraj pochodzenia:
- Chiny, prowincjia Guangdong
Opakowanie Dla Herbaty:
- Każdy rodzaj produktu posiada swoje indywidualne opakowanie. Dobrane jest ono tak, by przechowywanie nie wpływało na utratę jakości i właściwości, oraz było jak najwygodniejsze w korzystaniu.
- Każda herbata jest szykowana (nasypywana) przed wysyłką, co daje gwarancje świeżości i wysokiej jakości produktu.
- Zamówiona herbata zostanie nasypana do opakowania jak na zdjęciu obok (lub powyżej - aplikacja mobilna).
- Każda torebka jest zamykana struną, co umożliwia wielokrotne jej otwieranie i zamykanie, bez uszczerbku dla delikatnego produktu.
- Wierzchnia warstwa nie zawiera farb i barwników a wyglądem odpowiada obowiązującym trendom eko.
- Każde opakowanie posiada atest i jest dopuszczone do kontaktu z żywnością.