Znamy sekret najlepszej herbaty!
Oferujemy tradycyjne mieszanki łączące w sobie innowacyjne doznania smakowe. Nasze wieloletnie doświadczenie, wiedzę co do projektowania, mieszania i pakowania herbaty przekształciliśmy w gamę niepowtarzalnych produktów, które wchodzą w skład kolekcji cenionych na całym świecie.
Basilur Tea to ekskluzywna herbata najwyższego gatunku. Producent na Sri Lance eksportuje swoje mieszanki aż do 75 państw i ideą, której przyświeca całe przedsięwzięcie, jest dostarczanie starannie dobranych herbat najwyższej jakości. Mieszanki są owocem perfekcyjnego procesu produkcji, w którym łączy się troskę o każdy walor produktu i każdy szczegół opakowania. Zapraszamy!
Virgin Nature - Hot Beats - w saszetkach 20x2g
Mieszanka zielonej herbaty z herbatą rooibos, z dodatkiem czystka, jaśminu, imbiru i papryczki chilli.
Daj się ponieść orzeźwiającej podróży przez Afrykę, gdzie Rooibos od stuleci jest używany w celu utrzymania układu odpornościowego w najlepszej kondycji. Ten napar będzie idealnym sposobem na złagodzenie objawów grypy. Delikatne przyprawy sprawią, że Twój system odpornościowy będzie pod kontrolą, a właściwości przeciwzapalne imbiru sprawią, że poczujesz się świeżo i energicznie. Idealny sposób na rozgrzanie o każdej porze dnia.
To mieszanka skierowana do osób ceniących sobie naturalne wsparcie organizmu. Jej składniki nie tylko pomogą zwalczyć infekcje, ale też rozgrzewają i poprawiają nastrój.
Nr katalogowy: 71279
Liczba piramidek - 20 szt.
EAN13: 4792252932227
Masa netto: 40 g
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Właściwości zdrowotne poszczególnych składników:
1. Czystek – wzmacnia układ immunologiczny, zapobiega powstawaniu miażdżycy, pomaga pozbyć się metali ciężkich z organizmu, co może być szczególnie przydatne dla palaczy
2. Jaśmin – działanie przeciwzapalne, obniżające ciśnienie, obniżające poziom cholesterolu, absorbujące promienie UV3.
3. Imbir – ułatwia trawienie, łagodzi mdłości, łagodzi bóle miesiączkowe, leczy przeziębienie, działa przeciwobrzękowo, zwiększa koncentrację, wspomaga układ krążenia.
4. Papryczki chilli – działanie przeciwbakteryjne, przeciwnowotworowe, przeciwbólowe, przyspieszające metabolizm, źródło witaminy C, działanie przeciwutleniające
5. Rooibos - bogaty w dobroczynne składniki napar rooibos pomaga przy wielu schorzeniach i przypadłościach. Jest szczególnie polecany:
- Kobietom w ciąży i matkom karmiącym - w ciąży dostarcza zapobiegającego anemii żelaza i hamuje mdłości, a po urodzeniu dziecka stymuluje produkcję pokarmu;
- Osobom z problemami skórnymi - leczy trądzik i goi zewnętrzne, trudno gojące się rany (należy go używać jako okładu);
- Osobom z chorobami przewodu pokarmowego - ma osłonowe działanie na przewód pokarmowy, a poza tym zmniejsza bóle (m. in. menstruacyjne, wywołane kolką lub nieżytem żołądka), gdyż ma działanie rozkurczowe;
- Osobom dbającym o zęby - duża ilość fluoru korzystnie działa na szkliwo;
- Osobom nerwowym lub przygnębionym - poprawia nastrój (dzięki flawonoidom), a jednocześnie ma działanie uspokajające i kojące (przy problemach z bezsennością pomaga wypicie rooibosu przed snem);
- Osobom z astmą i alergią - łagodzi dolegliwości.
Nasze herbaty zarejestrowane są pod numerem TC/E/PR/1513/1143 który jest też nadrukowany na każdym eksportowanym produkcie. W herbatach Basilur Tea znajdziecie go zaraz przy indeksie produktu, który jest wytłoczony bezpośrednio na opakowaniu.
Certyfikacja Unii Europejskiej LK-BIO-149 pod numerem rejestracyjnym CU841227.
Bureau Veritas - Food Safety System Certification FSSC 22000 potwierdza zgodność produktów ze standardem ISO 22000. Podczas produkcji są one poddawane analizie zagrożeń oraz sprawdzane są krytyczne produkty kontroli (HACCP). Mówiąc prościej jest to proces, który ma zapewnić, aby produkowana żywność spełniała wszystkie zdrowotne wymagania. System HACCP ma za zadanie stwierdzić, czy podczas produkcji mogą wystąpić zagrania biologiczne, chemiczne i fizyczne.
Pamiętajcie, by przy wyborze kierować się certyfikatami – różnica w jakości potrafi być ogromna, a małe logo jest zapewnieniem wysokogatunkowego suszu.
Sposób parzenia na gorąco:
Susz zalewamy wodą o temp. 95 st. C i parzymy pod przykryciem od 5 do 10 min. Po tym czasie napar jest gotowy do picia.
Sposób przygotowania na zimno (cold brew):
Wrzucamy dwie-trzy torebki herbaty do dzbanka, zalewamy zimną, a czasem wręcz lodowatą wodą i wkładamy do lodówki lub odstawiamy w chłodne miejsce. Po 2-6 godzinach herbata jest gotowa do spożycia.
Jest to całkowicie nowy sposób na herbaty, szczególnie w letniej porze roku. Może się okazać, że dobry earl grey czy ulubiona kompozycja zielonej herbaty zaskoczą zupełnie inną paletą smakową. No i przede wszystkim herbata tak przygotowana jest o wiele ZDROWSZA niż „ice tea” ze sklepowej półki!
Zimna woda wyciąga z herbaty zupełnie inny balans o znacznie mniejszej goryczce. Tą metodą wyciągniemy mocniejszą paletę smakową z dodatków takich jak owoce, kwiaty czy przyprawy. Staną się one bardziej wyczuwalne, niż w przypadku parzenia na gorąco.