GREEN saszetki 100x1,5g
NAJLEPIEJ KUPIĆ W PAKIECIE - ZACHĘCAMY DO TAKIEGO ROZWIĄZANIA
Oferta Horeca herbat Tudor - dostępna była jedynie dla klienta biznesowego (restauracje, hotele)
Obecnie trwa wyprzedaż na cały asortyment tej marki, aż do wyczerpania zapasów.
Zielona herbata liściasta bez dodatków.
Nr katalogowy: 15015-100
Waga netto: 150g
Kraj pochodzenia: Chiny
Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: FNGS (Fannings) - charakteryzuje się drobnymi, podłużnymi włóknami i wzdłużnie łamanymi listkami.
Właściwości zielonej herbaty:
1. Napar z pierwszego parzenia działa pobudzająco - zawiera dużo teiny, z drugiego uspokajająco - pomaga radzić sobie z napięciami emocjonalnymi i stresem.
2. Hamuje rozwój bakterii w układzie pokarmowym i pobudza go do wydzielania soków trawiennych.
3. Obniża ciśnienie krwi poprawiając przy tym krążenie zmniejszając ryzyko wystąpienia chorób serca.
4. Zawarte w zielonej herbacie flawonoidy wzmacniają naczynia krwionośne i przeciwdziałają zakrzepom krwi.
5. Dzięki zawartości fluoru chroni zęby przed próchnicą.
6. Jest bogata w witaminy C, E, B, sole mineralne oraz garbniki, które zapobiegają nowotworom.
7. Pobudza działanie pęcherza moczowego, co przyśpiesza wydalanie toksyn z organizmu.
8. Zielona herbata wspomaga odchudzanie, ponieważ przyśpiesza metabolizm i usuwa zbędne produkty przemiany materii.
9. Chłodnego naparu używa się do przemycia przy zapaleniu spojówek oraz powiek.
10. Zapobiega powstaniu cellulitu i wygładza skórę.
11. Doświadczenia wykazały, że zielona herbata na tyle pobudza umysł, iż podczas różnego rodzaju testów popełniamy znacząco mniej błędów - nawet do 25%.
12. Dzięki właściwościom antybakteryjnym i przeciwzapalnym wyciągi z zielonej herbaty stosuje do pielęgnacji skóry.
Sposób parzenia na gorąco:
Torebkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70 st. C a 80 st. C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.
Sposób przygotowania na zimno (cold brew):
Wrzucamy dwie saszetki do dzbanka, zalewamy zimną, a czasem wręcz lodowatą wodą i wkładamy do lodówki lub odstawiamy w chłodne miejsce. Po 2-6 godzinach herbata jest gotowa do spożycia.
Jest to całkowicie nowy sposób na herbaty, szczególnie w letniej porze roku. Może się okazać, że dobry earl grey czy ulubiona kompozycja zielonej herbaty zaskoczą zupełnie inną paletą smakową. No i przede wszystkim herbata tak przygotowana jest o wiele ZDROWSZA niż „ice tea” ze sklepowej półki!
Metoda ta uwalnia z herbacianych liści znacznie mniej katechin i kofeiny. Smak takiej herbaty jest znacznie delikatniejszy, słodszy i gładszy. Zimna woda wyciąga z herbaty zupełnie inny balans o znacznie mniejszej goryczce. Tą metodą wyciągniemy mocniejszą paletę smakową z dodatków takich jak owoce, kwiaty czy przyprawy. Staną się one bardziej wyczuwalne, niż w przypadku parzenia na gorąco.