Herbata PANACEA Oolong chai to pyszny, w 100% naturalny, aromatyczny napar z dodatkiem przypraw korzennych. Zawarty w niej, kardamon, imbir oraz czerwony pieprz nadają unikatowy, delikatnie ostry smak, dlatego polecana jest w chłodniejsze dni. Herbata sprawdzi się podczas przeziębienia czy grypy ze względu na właściwości rozgrzewające.
Sposób zaparzania:
- Ilość herbaty: 1 łyżeczka na filiżankę.
- Temperatura wody: ok 85-90°C.
- Czas parzenia: 2 min.
- Ilość parzeń: 3 razy.
- Herbatę można parzyć kilkakrotnie (zalecamy maksymalnie 3 parzenia).
- Każde kolejne parzenie należy wydłużyć o 60 sekund.
- Po każdym zaparzeniu należy oddzielić liście herbaty od naparu.
- W celu osiągnięcia intensywniejszego aromatu i smaku należy zwiększyć ilość suszu herbaty, czas parzenia pozostawić bez zmian (maksymalnie 2 min). Wydłużanie czasu parzenia spowoduje wytworzenie goryczy.
Skład: oolong, cynamon, imbir, kardamon, goździk, pieprz.
Kraj pochodzenia: Chiny
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Gwarantujemy produkty najwyższej jakości
- w szczelnie zamkniętych, eleganckich i praktycznych torebkach typu Doypack z atestem żywnościowym
- wyposażone w etykietę zawierającą informację o składzie produktu, kraju pochodzenia, dacie spożycia oraz sposobie zalecanego przygotowania
- pochodzące od sprawdzonych i godnych zaufania kontrahentów i importerów
- posiadamy wszystkie wymagane pozwolenia wydane przez stację sanitarno-epidemiologiczną.
W celu ochrony naszych produktów przed niepożądanym pokruszeniem, połamaniem (np. delikatnych suszonych liści herbaty) wszystkie produkty dostarczamy w dobrze zabezpieczonych kartonach.
Dzięki wprowadzonym metodom pozyskiwania, przechowywania, znakowania oraz pakowania produktów żywnościowych gwarantujemy najwyższą jakość zakupionych u nas produktów.
Poradnia Dietetyczna Panacea