Sposób przygotowania herbaty:
- w ulubionej filiżance ok.13-14g herbaty należy zalać wodą o temperaturze ok.80°C
- po półtorej, dwóch minutach herbata jest gotowa
Herbatę możesz przechowywać w naszej torebce strunowej lub przesypać do swojego szczelnie zamykanego opakowania.
Herbata posiada certyfikat ekologiczny. Dlaczego to takie ważne?
Białe gwiazdki tworzące kształt liścia na zielonym tle to jednoznaczna informacja, że dany surowiec czy produkt powstał zgodnie z obowiązującymi w UE regułami rolnictwa ekologicznego.
Wybierając żywność z takim oznakowaniem masz pewność, że w całym procesie powstawania dopilnowano naturalnych sposobów upraw. W takich uprawach nie stosuje się sztucznych nawozów ( w tym mineralnych azotowych), środków chwastobójczych, pestycydów, GMO a co za tym idzie - bio uprawy zachowują naturalne ekosystemy i nie obciążają środowiska.
Spożywając produkty ekologiczne ze znaczkiem listka masz gwarancję, że nie dostarczasz do organizmu szkodliwych substancji i ograniczasz niekorzystny wpływ na środowisko naturalne. Samo nazwanie produktu ekologicznym, organicznym czy bio nie daje już takiej gwarancji.
Listek na opakowaniu produktu to znak, że producent czy dystrybutor spełnił szereg wymogów i otrzymał certyfikat ekologiczny oraz jest pod nadzorem jednostki certyfikującej.
AleBrowar posiada certyfikat PL-EKO-03