Ahmad Tea
Zutaten: zielona herbata z liśćmi mięty
Pochodzenie *: Złoty Trójkąt Chin, między prowincjami Jiangxi / Anhui / Zhejiang
* Uwaga, może ulec zmianie ze względu na wahania sezonowe.
Woda
Jakość używanej wody ma wpływ na jakość herbaty. Zawsze używaj świeżo pobranej lub przefiltrowanej wody. Podgrzej wodę do zalecanej temperatury za pomocą elektrycznego podgrzewacza wody lub czajnika kuchennego.
Temperatura
Podgrzej świeżą wodę do temperatury nieco poniżej wrzenia lub do temperatury pomiędzy 80-85 ° C.
Czas
zaparzania Gdy woda osiągnie odpowiednią temperaturę, należy ją natychmiast wylać na torebkę herbaty. Trzymaj czajniczek pod przykryciem, aby zachować ciepło. Dokładnie zaparzaj i zaparzaj przez 2-3 minuty. Po zaparzeniu herbaty natychmiast wyjmij ją i lekko zamieszaj.
Najlepiej podawać bez mleka. Spróbuj podawać jako mrożone, aby uzyskać jeszcze bardziej rześkie i orzeźwiające doznania.