Herbata owocowa wzmacniana ekstraktami owoc róży by.herbs
Znasz ten stan w którym możesz zatapiać się w słodyczy i wiesz, że to robi Ci dobrze?
Ta mieszanka to soczysta bomba ciemnych owoców, pełnych antyoksydantów które znane są ze swoich właściwości przeciwstarzeniowych, chroniących twoje komórki przed stresem oksydacyjnym i pozytywnie wpływających na wygląd m.in skóry.
Herbata prawdziwie owocowa z pełnym wachlarzem słodkich i kwasowych nut, niezbalansowana, dzika, po prostu całkowicie leśna
DZIAŁANIE
Najbardziej soczyste połączenie
A gdyby tak pyszne mogło być zdrowe?
Większość ludzi zapytanych dlaczego pijesz owocowe herbaty, odpowiada: “bo są pyszne.” By.herbs zapytało jak możemy sprawić by to co pyszne było jeszcze zdrowsze? … hmm… Ekstrakty i suszone soki owocowe?
Nie musisz nam wierzyć na słowo
Mhm… jesteśmy gotowi się założyć, że to możliwie najbardziej nasycona owocowym smakiem herbata jaką znajdziesz. Tak długo jak nie bawimy się w sztuczne dodatki, czy perfumowanie. Soczystość vitality to po prostu wyssanie wszystkich soków z natury i tylko natury.
Najbardziej soczysta mieszanka
- NAŁADOWANA ANTYOKSYDANTAMI - Jagody zawarte w herbacie naładowane są gromną dawką antyoksydantów, wpierających Twoje zdrowie.
- PEŁNA WITAMIN - Herbata Vitality to źrodło witamin i minerałów, w dawce mniejszej niż napój funkcjonalny, ale nadal wystarczającej aby sięgnąc po tę herbatę zamiast słodzonego napoju ze sklepu.
- NATURALNE WSPARCIE PIĘKNA...... dzięki właściwościom antyoksydacyjnym ciemnych owoców
- DELIKATNE WSPARCIE DLA MÓZGU - Ponownie, ilość antyoksydantów w herbacie będzie mniejsza niż w napoju funkcjonalnym, ale ciągle obecna. Przy regularnym stosowaniu nasz mózg będzie mógł czerpać z dodatkowej porcji tych potężnych dobroci.
Sposób przygotowania
Wersja najprostsza: Zalej herbatę szklanką (ok. 200 ml) gorącej wody i pozostaw do zaparzenia na ok. 10-15 minut.
Wersje dla tych, którzy mają więcej czasu: Zalej herbatę zimną wodą (1 szklanka wody na 1 torebkę herbaty). Przykryj i wstaw do lodówki na 8-12 godzin, a uzyskasz pyszne ziołowe cold brew.
OWOC RÓŻY
Nasiona dzikiej róży są bogate w wielonienasycone tłuszcze, które wspierają zdrową błonę skórną i chronią skórę przed związkami zapalnymi, takimi jak promienie ultrafioletowe (UV), dym papierosowy i zanieczyszczenia.
Może pomóc w utracie wagi dzięki tilirozydowi, silnemu przeciwutleniaczowi, który może zwiększać metabolizm tłuszczów.
TARNINA
Tarnina, inaczej śliwa tarnina lub tarka, rośnie w krajach znajdujących się na półkuli północnej. W Polsce można ją spotkać na nizinach oraz dolnych partiach górskich, zwykle na skarpach i skrajach lasu. Właściwości lecznicze tarniny wykorzystywali już rzymscy lekarze. Jej jadalne owoce znajdują zastosowanie w ziołolecznictwie, a także zaliczane są do grona roślin miododajnych. Tarnina stanowi skarbnicę licznych prozdrowotnych związków, które skutecznie pomagają ludzkiemu organizmowi w utrzymaniu dobrej kondycji. Zawierają one flawonoidy – przeciwutleniacze, które nadają im ciemnogranatową barwę, witaminę C (20 mg w 100 g), beta karoten, witaminy z grupy B, dużo wapnia, potasu i magnezu, a także fitosterol, pektyny, cukry, kwasy organiczne i garbniki. Z kolei kwiaty tarniny, które działają moczopędnie i rozwalniająco, zawierają m.in. flawonoidy, pektyny, garbniki, cukry, sole mineralne (głównie potas) oraz witaminę C.
JABŁKO
Jabłka nie tylko smakują wyśmienicie same lub jako dodatek do potraw, ale mają też wiele zalet zdrowotnych. “Jabłka są powiązane z wieloma korzyściami zdrowotnymi, w tym poprawą zdrowia jelit i zmniejszeniem ryzyka udaru, wysokiego ciśnienia krwi, cukrzycy, chorób serca, otyłości i niektórych nowotworów” – mówi Jessica Levinson, RDN, ekspert ds. żywienia w Westchester w Nowym Jorku.
OWOC BERBERYSU
Berberis vulgaris, powszechnie znany jako berberys, jest krzewem, z którego wyrastają cierpkie, czerwone jagody. Roślina ta pochodzi z Europy, Afryki i Azji, ale obecnie można ją znaleźć na całym świecie. Jej jagody są od wieków wykorzystywane w medycynie tradycyjnej do leczenia problemów trawiennych, infekcji i chorób skóry.Zawierają one kilka korzystnych związków, przede wszystkim berberynę, która działa jako przeciwutleniacz i może pomóc w leczeniu takich schorzeń jak cukrzyca, zwalczaniu infekcji zębów i leczeniu trądziku.
OWOC JARZEBINY
Jagody jarzębiny są naładowane ogromną ilością składników odżywczych, takich jak witamina C, błonnik i kwas skorbinowy. Posiada również antyoksydanty, które wspomagają organizm w zapobieganiu chorobom. Jagody jarzębiny pomagają wzmocnić układ odpornościowy, trawienie, układ oddechowy, zapobiegają nowotworom i obniżają infekcje bakteryjne. Owoce, kora i liście jarzębiny są użyteczne. W medycynie ludowej jarzębiny używa się do zapobiegania cukrzycy, anemii, hemoroidów, dolegliwości nerek i wątroby oraz problemów żołądkowo-jelitowych. Owoce mają właściwości moczopędne, żółciopędne, napotne i hemostatyczne.
CZARNA PORZECZKA
Czarna porzeczka zawiera bardzo duże ilości witaminy C przez co często łączy się ją z korzystnym wpływem na układ odpornościowy. Znajdziemy w niej również witaminy A, E oraz witaminy z grupy B, potas, wapń i fosfor.
MALINY
Maliny na małej przestrzeni mieszczą mnóstwo wartości odżywczych. Dostarczają potasu, niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania serca, oraz mają udowodnione działanie obniżające ciśnienie krwi. Kwasy tłuszczowe omega-3 zawarte w malinach mogą pomóc w zapobieganiu udarom i chorobom serca. Zawierają również minerał zwany manganem, który jest niezbędny dla zdrowych kości i skóry oraz pomaga regulować poziom cukru we krwi.
OWOC BZU
Jagody i kwiaty czarnego bzu są pełne przeciwutleniaczy i witamin, które mogą wzmocnić Twój układ odpornościowy. Mogą one pomóc oswoić stany zapalne, zmniejszyć stres, a także pomóc w ochronie serca.
Niektórzy eksperci zalecają stosowanie owoców czarnego bzu w celu zapobiegania i łagodzenia objawów przeziębienia i grypy.
HIBISKUS
Swój cierpki smak zawdzięcza prozdrowotnym kwasom organicznym, do których zalicza się: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, kwas winowy, kwas szczawiowy i kwas hibiskusowy. Kwas protokatechowy to silny antyoksydant, który dba o to byśmy jak najdłużej pozostali młodzi. Dodatkowo hibiskus wpływa na trawienie i wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn, zawiera też antocyjany, flawonoidy, polifenol, karoteny. stosowany zewnętrznie i wewnętrznie dostarcza licznych antyoksydantów, które spowalniają procesy starzenia się skóry. Nie można również zapomnieć o niebagatelnej roli witaminy C, która jest składnikiem niezbędnym przy produkcji kolagenu niezbędnej do produkcji kolagenu. Kolagen jest białkiem odpowiadającym za napięcie skóry i redukcję zmarszczek.
By.herbs to nowy format dbania o zdrowie. Certyfikowane, najwyższej jakości mieszanki, które możesz zabrać ze sobą wszędzie. By.herbs pragnie by suplementacja miała niezapomniany smak, a codzienna rutyna stała się przyjemnością.