Kardamon cały zielony 99,5% całe pełne ziarna.
Bardzo aromatyczny.
Po zmieleniu aromat super silny.
Kardamon to bardzo wartościowa przyprawa, która jest najbardziej doceniana przez kuchnię azjatycką. Jego charakterystyczny i ostry smak powoduje, że wiele potraw nabiera zupełnie innego smaku. Można nie tylko używać go w daniach azjatyckich, ale również w wielu innych. Sam kardamon bardzo często można spotkać w curry. Możemy go użyć także w przypadku ciast, deserów, naleśników, omletów, wypieków świątecznych. Bardzo często kardamon używany jest do kawy, jak również do ciepłej owocowej herbaty. Zaleca się szczyptę kardamonu dodać do grzanego wina. Ciekawostką jest fakt, że producenci używają go do aromatyzowania wódek i likierów.
- Składniki: Kardamon cały zielony
- Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu
- Informacja o alerganach:
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, groch, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.