Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 9,00 zł
- Herbata mleczna czarna Oolong Milk - 50g
- 17,60 zł z dostawą
- 11,49 zł
- Doskonała Herbata MILK OOLONG - 50g
- 21,48 zł z dostawą
- 9,99 zł
- Herbata Oolong Milk Mleczna 50g
- 19,98 zł z dostawą
Herbata Oolong Milky - mleczny 50g (6299768590)
Opis
Herbata Oolong Milky - mleczny 50g
Producent: | |
---|---|
Skład: | Oolong Milky |
Wariant: | herbata liściasta |
Waga: | 50g |
Data ważności: | 18.12.2017 |
Opis
Herbata Oolong często jest nazywana „niedofermentowaną” lub „półfermentowaną”. Produkowana jest w Chinach. Zbiór liści odbywa się w ściśle określonym czasie. Zaraz po zebraniu, liście pozostawiane są na słońcu. Kiedy zwiędną, zbiera się je i wytrząsa w bambusowych koszach w celu obtarcia brzegów liści. Czynności te (więdnięcie i wytrząsanie) powtarza się kilkakrotnie na przemian, do momentu, kiedy liście zyskają kolor żółtawy. Wtedy poddaje się je krótkiej fermentacji (stanowi ona 12-20% fermentacji zwykłej) i procesowi palenia. Liście tej herbaty nigdy nie są połamane przez skręcanie, są zawsze całe.
Oolong Milky to niezwykły gatunek herbaty , który zadziwia smakiem. Tuż po otwarciu opakowania, ciasno zwinięte kuleczki szaro-zielonkawego suszu, roztaczają wokół intensywny zapach świeżego mleka. Po zalaniu gorącą wodą, listki rozplatają się, nasycając napar klarownym, słomkowym kolorem oraz aromatem przypominającym wyraźnie herbatę ze śmietanką. Smak jest gładki i jedwabisty, z pewnością nie mdły jak w przypadku klasycznej bawarki.
Sposób zaparzania
Jedna łyżeczka herbaty na ok. 300ml. Parzymy 3 min. w temperaturze 85-90C.
Tą samą herbatę możemy parzyć trzy razy.
Galeria:
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.