Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 19,19 zł
- TEA Planet - Herbata Da Hong Pao - 50 g.
- 30,14 zł z dostawą
- 7,49 zł
- Herbata zielona - JAPOŃSKA ŚWIĄTYNIA - 50g
- 17,48 zł z dostawą
Herbata - Kabukicha Kyoto - 50g (6566777447)
Sprzedający nie jest już aktywny
Opis
- Nd - Śr 11 - 22
Czw - Sob 11 - 23
71 727 95 75
kupiec@czajownia.pl
Nd - Śr 11 - 22
Czw - Sob 11 - 23
Czajownia Monika Hibner-Mońka
Białoskórnicza 7-9/1
50-134 Wrocław
NIP 6912194310
- Przelew - 10 zł
- Pobranie - 16 zł
Przyjmujemy płatności
39 1950 0001 2006 0267 6438 0002
Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o nas i zapoznaj się z naszym regulaminem. Dokonanie zakupu na mojej aukcji jest równoznaczne z akceptacją naszego regulaminu.
Kupując na wielu aukcjach za przesyłkę płacisz tylko raz!
Kabukicha (kabusecha) to herbata zacieniana przez 14 dni przed zbiorem. Oferowana przez nas herbata jest najwyższej jakości, ponieważ nie zawiera łodyżek a jedynie wyselekcjonowane smukłe i ciemne listki. Napar jest intensywny z wyrażną trawiastą nutą, wyczuwalne umami.
Zalecane parzenie w temperaturze 60-70°C przez 30 sekund, potem wydłużać czas parzenia. Polecamy także macerowanie na zimno, zalać odrobiną wody (10-15 ml) i wrzucić dwie kostki lodu, poczekać aż się roztopią i zlać kilka korpel esencji. Niezapomniane wrażenia!
HERBATA ZIELONA
(po chińsku: Lü CHA, po japońsku RYOKU CHA)
Niefermentowane - stopień fermentacji: 0%
Herbata zielona powstaje z liści nie poddawanych oksydacji (lub fermentacji). Zaraz po zbiorach poddaję się ją procesowi deenzymacji, który zatrzymuje przemiany biochemiczne. W Japonii poprzez działanie pary wodnej, zaś w Chinach i większości innych krajów, herbatę zieloną praży się na rozgrzanych metalowych patelniach. Temperatura metalowej misy różni się w zależności od regionu, czy tradycji i metody charakterystycznej dla danej herbaty. Potem kształtuje się i suszy listki.
Herbaty zielone w większości parzy się wielokrotnie, za każdym razem oddzielając napar od liści. Nigdy wrzątkiem, należy odczekać przynajmniej moment po zagotowaniu przed zalaniem listków. Dla herbat chińskich odpowiednia jest woda o temperaturze około 80°C do 95°C, dla herbat japońskich – „bardziej zielonych” nieco niższa: 60-70°C. W miarę przygotowywania kolejnych naparów można zwiększać czas i temperaturę. Herbata zielona parzona za długo lub zbyt ciepłą wodą robi się gorzka.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.