Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościHerbata - Genmaicha Kyoto - ZIELONA - 70g (6512623595)
Sprzedający nie jest już aktywny
Opis
- Nd - Śr 11 - 22
Czw - Sob 11 - 23
71 727 95 75
kupiec@czajownia.pl
Nd - Śr 11 - 22
Czw - Sob 11 - 23
Czajownia Monika Hibner-Mońka
Białoskórnicza 7-9/1
50-134 Wrocław
NIP 6912194310
- Przelew - 10 zł
- Pobranie - 16 zł
Przyjmujemy płatności
39 1950 0001 2006 0267 6438 0002
Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o nas i zapoznaj się z naszym regulaminem. Dokonanie zakupu na mojej aukcji jest równoznaczne z akceptacją naszego regulaminu.
Kupując na wielu aukcjach za przesyłkę płacisz tylko raz!
Genmaicha to tradycyjny specjał japoński. Jest to mieszanka herbaty Bancha z prażonym ryżem, co nadaje jej bardzo charakterystyczny smak i niezwykły aromat. Świetnie komponuje się z jedzeniem, bardzo często podawana jest do sushi. Nazwa w dosłownym tłumaczeniu to herbata z brązowym ryżem.
HERBATA ZIELONA
(po chińsku: Lü CHA, po japońsku RYOKU CHA)
Niefermentowane - stopień fermentacji: 0%
Herbata zielona powstaje z liści nie poddawanych oksydacji (lub fermentacji). Zaraz po zbiorach poddaję się ją procesowi deenzymacji, który zatrzymuje przemiany biochemiczne. W Japonii poprzez działanie pary wodnej, zaś w Chinach i większości innych krajów, herbatę zieloną praży się na rozgrzanych metalowych patelniach. Temperatura metalowej misy różni się w zależności od regionu, czy tradycji i metody charakterystycznej dla danej herbaty. Potem kształtuje się i suszy listki.
Herbaty zielone w większości parzy się wielokrotnie, za każdym razem oddzielając napar od liści. Nigdy wrzątkiem, należy odczekać przynajmniej moment po zagotowaniu przed zalaniem listków. Dla herbat chińskich odpowiednia jest woda o temperaturze około 80°C do 95°C, dla herbat japońskich – „bardziej zielonych” nieco niższa: 60-70°C. W miarę przygotowywania kolejnych naparów można zwiększać czas i temperaturę. Herbata zielona parzona za długo lub zbyt ciepłą wodą robi się gorzka.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.