HERBATA CZERWONA PU ERH ORYGINAŁ
Waga: 50g
Kraj pochodzenia: Chiny
Sposób zapakowania: Ekologiczny doypack
Herbata Pu Erh to szczególny rodzaj herbaty, uprawiany w Chinach od wielu wieków.
Herbata ta przechodzi dodatkowy proces delikatnej fermentacji, który zostaje przerwany w momencie zaczerwienienia się brzegów liści. Następnym etapem produkcji jest leżakowanie.
OPIS:
Liczne badania nad jej działaniem dowodzą jej korzystnego wpływu na zdrowie człowieka.
Oczyszcza organizm, pobudza trawienie oraz wspomaga pracę wątroby, obniża poziom cholesterolu, walczy z nadwagą. Herbata Pu Erh zawiera wiele związków mineralnych i mikroelementów – mangan, wapń, fluor oraz teinę (znacznie więcej niż czarna herbata).
Zapobiega powstawaniu wolnych rodników. Ze względu na dużą zawartość polifenoli Pu Erh skutecznie zwalcza bakterie i wirusy. Dzięki temu możemy ją wykorzystać do przeciwdziałania oraz wspomagająco w stanach chorobowych (grypa, przeziębienia, stany zapalne jamy ustnej).
Opakowania herbaty
Herbaty pakowane są w eleganckie i ekologiczne DOYPACKI z wielokrotnym zamknięciem strunowym ZIP.
Torebki wykonane z wysokiej jakości papieru powlekane od środka folią służą do przechowywania produktów sypkich. Dzięki tym opakowaniom możesz cieszyć się smakiem i aromatem przez długi czas.
Nasze opakowania produktów doskonale chronią przed czynnikami zewnętrznymi np. zawilgoceniem, wywietrzeniem, ochroną przed promieniami słonecznymi. Zamknięcie strunowe pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie opakowania.
Bez obaw ! Na każdym opakowaniu znajdziesz etykietę z informacja odnośnie: nazwy, składu, pochodzenia, sposobu użycia i terminem przydatności.
Zalety naszych opakowań:
- Ciekawy wzór opakowania sprawia, że gotowy produkt nadaje się jako prezent
- Dodatkowe zabezpieczenie w postaci zgrzania, w celu lepszego zabezpieczenia produktu
- Zamknięcie strunowe pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie produktu.
- Zamknięcie strunowe chroni przed rozsypaniem.
- Bardzo wysoka barierowość (ochrona przed czynnikami zewnętrznymi).
- Nieprzezroczystość (ochrona przed promieniami słonecznymi).
- Opakowania posiadają atest do kontaktu z żywnością.
Sposoby parzenia herbat:
HERBATA OWOCOWA
96 st. C (zaraz po przegotowaniu), czas zaparzania od 5 do 8 min. pod przykryciem, po tym czasie susz należy oddzielić od naparu lub jeśli to jest susz owocowy składający się tylko z owoców – można go zjeść.
HERBATA CZARNA
96 st. C (zaraz po przegotowaniu), czas zaparzania od 2 do 3 min. pod przykryciem, po tym czasie susz należy oddzielić od naparu.
HERBATA CZERWONA
96 st. C (zaraz po przegotowaniu), czas zaparzania od 1 do 3 min. pod przykryciem, po tym czasie susz należy oddzielić od naparu.
HERBATA ZIELONA
60-86 st. C, czas zaparzania od 1 do 3 min. pod przykryciem, po tym czasie susz należy oddzielić od naparu.