Oryginalna sprasowana herbata Pu-erh Toucha (9-10 gniazd) 50 g
Pu-erh MINI Tuocha to liście wysokogatunkowej herbaty Pu-erh sprasowane w formie gniazd.
Napar jest intensywny, słodki i delikatny w smaku (uważany za smaczniejszy od sypkich herbat Pu-erh). Tradycyjnie herbaty Pu-erh prasuje się w cegiełki, kołacze (tzw. ciastka), a najbardziej szlachetne w gniazdka - Tuocha, z których później odrywa się odpowiedniej wielkości kawałki.
Składniki:
- herbata czerwona Pu Erh 100%
UWAGA: Łączymy zakupione sztuki w jedną torebkę
- Każde zakupione 2-4 sztuki zapakujemy w jedną zbiorczą torebkę. Jeśli mamy pakować osobno prosimy o taką prośbę w wiadomości dla sprzedającego.
Jak wyglądają nasze torebki ?
- Herbaty marki Green Touch pakowane są w firmowe torebki doypack w pięknym niepowtarzalnym zadruku
- Na froncie torebki znajduje się okienko eksponujące herbatę
- Rewers torebki zawiera sposoby parzenia najpopularniejszych gatunków herbat
- Torebki posiadają wygodne nacięcie do otwierania, każdą torebkę zgrzewamy hermetycznie
- Dodatkowe puste miejsce na rewersie zawiera opis i skład zakupionej herbaty
- Gwarancją świeżości nawet po otwarciu jest strunowe zamknięcie dostępne po pierwszym otwarciu
- Torebki posiadają owalne dno, które umożliwia przechowywanie ich na stojąco w szafce
- Wymiary opakowania: szerokość 13cm, wysokość 22,5cm, grubość po napełnieniu około 3-5cm
- Ciekawy wzór opakowania sprawia, że gotowy produkt nadaje się jako prezent
Zdjęcia poglądowe opakowań, które stosujemy do pakowania herbat oferowanych na naszych aukcjach.
Czerwona herbata podwójnie fermentowana. Szczególnym uznaniem wśród herbat czerwonych cieszy się chińska Pu Erh. Należy ona do najpopularniejszych herbat pijanych podczas odchudzania.
Nazwa wzięta została od regionu Pu'er niedaleko prowincji Yunnan w Chinach. Herbata Pu Erh powstaje tradycyjnie z liści wiekowych, dzikich drzew herbacianych zwanych Qingmao, rosnących w południowej części kraju. Jako jedną z nielicznych, herbatę Pu Erh poddaje się procesowi podwójnej fermentacji - podczas niej dochodzi do aktywacji enzymów i mikroelementów, które zapoczątkowują dojrzewanie herbaty.
Gotowy napar suszu bez żadnych dodatków w postaci np owoców posiada mocną, czerwonobrązową barwę i nabiera charakterystycznego, korzenno-ziemistego zapachu i posmaku.