Pu Erh Painappuru 70g - Sushi Tea
Pu Erh Painappuru – stworzona na bazie czerwonej herbaty Pu Erh z dodatkiem liofilizowanego ananasa. Dedykowana koneserom wyrazistych smaków herbat. Poprzez swoje właściwości zalecana na zakończenie japońskiej uczty.
Sposób przygotowania:
Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 90°C (czyli ok. 2 minuty po zagotowaniu). Parzymy ok. 2-4 minuty, w zależności jak mocny napar preferujemy, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!
Sushi Tea
To kolekcja herbat zainspirowanych japońską sztuką kulinarną, 6 wyselekcjonowanych kompozycji smakowych oraz 3 klasyczne zielone herbaty, które idealnie komponują się z sushi.W kulturze japońskiej nie zaleca się popijania wody podczas spożywania sushi, za to bardzo często podaje się herbatę w tradycyjnych czarkach.
- Duży wybór smaków zainspirowanych Japonią – 9 herbat o różnej intensywności smaku.
- Naturalne aromaty.
- Idealne połączenie, wydobywające głębie smaku umami.
- Bez dodatku cukru.
- Wygodne opakowanie – torebki doypack ze struną – funkcja otwórz - zamknij, stabilność opakowania.