Herbata czerwona liściasta Pu-erh w kartoniku 50g
Przygotowywany w procesie półfermentacji Pu-erh potrzebuje kilku lat, by trafić do naszych domów.
Gotowy napar posiada mocną, czerwonobrązową barwę i nabiera charakterystycznego, korzenno-ziemistego zapachu i posmaku.
.
jak zaparzać: Istnieją dwie podstawowe metody zaparzania herbaty Pu-erh. Do przygotowania naparu stosujemy od pół do jednej łyżeczki suszu na filiżankę, bądź do dwóch na szklankę. Taką ilość herbaty zalewamy lekko przestudzonym wrzątkiem (ok. 95 stopni Celsjusza) i parzymy przez 3-5 minut.
Druga metoda, pozwalająca uzyskać napój o delikatniejszym, odmiennym smaku i intensywności polega na zalaniu suszu przestudzonym wrzątkiem i odlaniu uzyskanego naparu. Dopiero drugie parzenie pozwoli nam uzyskać pożądany efekt. Zaparzanie nie powinno trwać dłużej niż 3-5 minut
kraj pochodzenia: Chiny
Składniki: 100% Pu-erh