Herbata CZARNA YUNAN Haichao Tea 125g
Prasowana, w kostkach.
Oferujemy herbaty chińskiej firmy Yunnan Haichao Teablocks Co. Ltd.
Oryginalna i najwyższą jakość tych herbat, potwierdzona jest certyfikatami z Chin oraz badaniami przeprowadzonymi w Polsce przez Państwowy Zakład Higieny, Instytut Żywności i Żywienia oraz Sanepid.
W trakcie procesu wytwarzania surowiec jest poddany całkowitej fermentacji, co nadaje herbacie intensywnej barwy oraz niepowtarzalnego smaku i aromatu.
W zależności od regionu w jakim herbata jest produkowana istnieją różnice w metodach obróbki. Zawsze jednak występują cztery podstawowe etapy: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. Liście do więdnięcia są rozkładane (w przypadku uzyskiwania lepszych odmian w cieniu) i leżakują do momentu gdy są odpowiednio miękkie aby nie popękały przy zwijaniu.
Następnie liście są zwijane i rozkładane na trzy i pół godziny w wilgotnym powietrzu, by wchłonęły tlen. Barwa liścia zmienia się z zielonej na rdzawoczerwoną.
Zwijanie w niektórych fabrykach odbywa się jeszcze ręcznie, choć większość używa do tego celu maszyn. Następnie są poddawane fermentacji i suszeniu. Dzięki zawartości teiny herbata czarna działa ożywczo i pobudza organizm do bardziej wydolnego działania. Bogactwo smaku i aromatu czarnej herbaty dostarcza wiele przyjemności podczas jej spożywania nawet najbardziej wymagającym miłośnikom tego napoju.
Zalecane spożycie:
3-5 razy dziennie jedną kostkę zalać wrzątkiem i parzyć 2-5 minut. Czynność można powtórzyć zaparzając te same liście herbaty.
Swoje oryginalne właściwości i działanie osiąga przy regularnym spożywaniu od 3 do 5 razy dziennie.
Nagrodzona złotym medalem na EXPO 99. Swoje oryginalne właściwości i działanie osiąga przy regularnym spożywaniu od 3 do 5 razy dziennie.
Producent YUNNAN HAICHAO GROUP
Sposób parzenia:
Sposób parzenia: jedną kostkę zalać wrzątkiem i parzyć 2-5 minut. Czynność można powtórzyć zaparzając te same liście herbaty.
Opakowanie zawiera 125g herbaty prasowanej w kostkach (ok.40 kostek)
W odróżnieniu od herbaty zielonej, którą należy pić na czczo, Pu-erh pijemy po jedzeniu.
Nie należy herbaty słodzić, ponieważ cukier neutralizuje większość jej właściwości.